מתכון: עוגה בחושה עם אפרסקים ופקאנים

איך נשמע לכם השילוב של עוגה בחושה עם פקאנים ואפרסקים? השף קונדיטורית מאיה כהן מקפה ליזלוטה מציגה את העוגה הבחושה שלכם לקיץ

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגה בחושה של אפרסקים ופקאנים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
2 תבניות אינגליש קייק

בכל יום חמישי אני עומדת בקונדיטוריה ומנסה לחשוב אלו עוגות אני אאפה לכבוד שישי בקפה, לפעמים מתחשק לי לגוון קצת ולנסות משהו חדש, אז שילבתי בין שתי אהבות - פקאנים ואפרסקים ונראה מה יצא מזה. פקאן ואפרסק הם לא חברים ידועים, אבל יש פירות מתוקים ויש כאלה חמצמצים כך שלכל עוגה יש את האופי שלה. ניסיתי והתוצאה נהדרת.

רכיבים

  • 150 גרם חמאה

  • 270 גרם (כוס ושליש) סוכר + 20 גרם (2 כפות) סוכר לפקאנים

  • 1 כפית מחית וניל

  • 3 ביצים

  • 200 גרם (1 גביע) שמנת חמוצה                      

  • 250 גרם (כוס ו-3/4) קמח

  • 3 גרם אבקת אפייה

  • 3 גרם סודה לשתייה

  • 3 גרם מלח

  • 100 גרם פקאן

  • כ-500 גרם אפרסקים

הוראות הכנה

קוצצים גס את אגוזי הפקאן (משאירים מעט אגוזים שלמים לקישוט העוגה).
שוטפים את האגוזים הקצוצים במים, מערבבים עם 20 גרם סוכר. מניחים בתבנית עם נייר אפייה, וקולים ב-170 מעלות במשך 15 דקות. מצננים.

קוצצים אפרסקים לקוביות.

מקציפים חמאה, סוכר ווניל לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. במהלך ההקצפה מנקים את דפנות המיקסר מספר פעמים.

מוסיפים ביצים בהדרגה, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית. מוסיפים ביצים רק כאשר הכמות הנוספת נטמעה בתערובת. במהלך ההקצפה מנקים את דפנות המיקסר מספר פעמים.

מנפים יחד את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.

מחליפים לוו גיטרה, מוסיפים אבקות ושמנת לסירוגין. בשלב זה יש להמנע מערבוב יתר – רק עד שהתערובת אחידה.

מוסיפים את הפקאן הקלוי ומחצית מכמות האפרסקים, מערבבים עד שנטמעים בתערובת.
מעבירים לתבניות משומנות.

אופים ב-165 מעלות כ-15 דקות.

לאחר כ-15 דקות, מוציאים את העוגות מהתנור. מפזרים מעל את יתרת האפרסקים והפקאנים השלמים ומחזירים בזריזות לתנור.

אופים עוד כ-30 דקות, עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא לח.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ