עוגה בחושה של אפרסקים ופקאנים - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לקיץ עוגה בחושה של אפרסקים ופקאנים

איך נשמע לכם השילוב של פקאנים ואפרסקים בעוגה בחושה אחת? השף קונדיטורית מאיה כהן מקפה ליזלוטה מציגה סדרת עוגות בחושות לקיץ

2 תבניות אינגליש קייק דרגת קושי: קל
עוגה בחושה של אפרסקים ופקאנים
דודו בכר

בכל יום חמישי אני עומדת בקונדיטוריה ומנסה לחשוב אלו עוגות אני אאפה לכבוד שישי בקפה, לפעמים מתחשק לי לגוון קצת ולנסות משהו חדש, אז שילבתי בין שתי אהבות - פקאנים ואפרסקים ונראה מה יצא מזה. פקאן ואפרסק הם לא חברים ידועים, אבל יש פירות מתוקים ויש כאלה חמצמצים כך שלכל עוגה יש את האופי שלה. ניסיתי והתוצאה נהדרת.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 4

רכיבים

150 גרם חמאה

270 גרם סוכר + 20 גרם סוכר לפקאנים

1 כפית מחית וניל

3 ביצים

200 גרם שמנת חמוצה                      

250 גרם קמח

3 גרם אבקת אפייה

3 גרם סודה לשתייה

3 גרם מלח

100 גרם פקאן

כ-500 גרם אפרסקים

הוראות הכנה

קוצצים גס את אגוזי הפקאן (משאירים מעט אגוזים שלמים לקישוט העוגה).
שוטפים את האגוזים הקצוצים במים, מערבבים עם 20 גרם סוכר. מניחים בתבנית עם נייר אפייה, וקולים ב-170 מעלות במשך 15 דקות. מצננים.

קוצצים אפרסקים לקוביות.

מקציפים חמאה, סוכר ווניל לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. במהלך ההקצפה מנקים את דפנות המיקסר מספר פעמים.

מוסיפים ביצים בהדרגה, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית. מוסיפים ביצים רק כאשר הכמות הנוספת נטמעה בתערובת. במהלך ההקצפה מנקים את דפנות המיקסר מספר פעמים.

מנפים יחד את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.

מחליפים לוו גיטרה, מוסיפים אבקות ושמנת לסירוגין. בשלב זה יש להמנע מערבוב יתר – רק עד שהתערובת אחידה.

מוסיפים את הפקאן הקלוי ומחצית מכמות האפרסקים, מערבבים עד שנטמעים בתערובת.
מעבירים לתבניות משומנות.

אופים ב-165 מעלות כ-15 דקות.

לאחר כ-15 דקות, מוציאים את העוגות מהתנור. מפזרים מעל את יתרת האפרסקים והפקאנים השלמים ומחזירים בזריזות לתנור.

אופים עוד כ-30 דקות, עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא לח.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות