עוגת בלינצ'סים עם קרם מסקרפונה ודובדבנים

הבלינצ'סים של הילדות הפכו באחת לעוגה גבוהה מושחתת ומענגת. אפשר למלא בשוקולד פשוט ואפשר להשקיע מעט בקרם מסקרפונה ולשדך איזה פרי שאוהבים. העוגה לשבת של קרן קדוש

קרן קדוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מגדל בלינצ'סים עם קרם מסקרפונה ודובדבנים
מגדל בלינצ'סים עם קרם מסקרפונה ודובדבניםצילום: קרן קדוש
קרן קדוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

מאז שאני זוכרת את עצמי המטבח היה החלק המשמעותי בבית. אני ואחי הגדול היינו מבשלים לאחי הקטנים ובזמן שהורי עבדו, דאגנו להאכיל בארוחות שחיתות את כל ילדי השכונה. בישלנו המון אבל מעולם לא אפינו. לא עוגות עדתיות לא עוגות פשוטות, אפס אפייה.

באמצע החופש הגדול של כיתה ח׳, באו לשכונה ילדים חדשים. כשהוריהם לא היו בבית הם היו מכינים ארוחות שלמות מגולגלות בתוך בלינצ׳סים. הם כמובן סרבו לחשוף את הסוד לבלינצ׳ס המושלם שלהם אבל דאגו לפנק אותנו בהמון וריאציות טעימות. כעבור שנה הם עזבו את דירתם ובמכתב הפרידה שהשאירו לי הופיע המתכון. לא ידעתי האם להיות עצובה על אובדן החברות הקרובה או לשמוח שסוף סוף המתכון בידי. 

לשמור על קשר לא הצלחנו אבל את המתכון שמרתי במשך שנים ועד היום אני מכינה איתו מנות מלוחות ומתוקות, אבל אני הכי נהנית להכין ממנו מגדלים, מלאים בממרח שוקולד פשוט או גנאש משובח מלא באגוזים. כולם יושבים מסביב לשולחן, אני מטגנת ערמות של בלינצ׳סים והתוצאה היא מגדל בלינצ׳סים עם קרם מסקרפונה ודובדבנים שמעלה זיכרונות ילדות מתוקים.

רכיבים

  • ‎2 כוסות קמח
  • ‎1/2 כפית מלח
  • ‎2 ביצים
  • ‎2 כפות סוכר
  • ‎2 כוסות חלב
  • ‎30 גרם חמאה מומסת

לקרם:

  • 150
  • גרם שמנת מתוקה
  • 150
  • גרם שוקולד לבן
  • 150
  • גרם מסקרפונה
  • גרדת תפוז
  • מעט תמצית וניל אמיתית
  • חבילת דובדבנים מגולענים/ פירות יער
  • פיסטוקים קלויים

הוראות הכנה

הכנת הבלינצ'ס:

‎מנפים את הקמח לקערה. מוסיפים את המלח, מערבבים ויוצרים גומה.

יוצקים את הביצים המים לקערה אחרת וטורפים.

‎יוצקים את תערובת הביצים לקמח בהדרגה ותוך כדי טריפה במטרפה, עד שנוצרת בלילה אחידה. מוסיפים את החמאה ומערבבים. אם נוצרים גושים מסננים את הבלילה. מכסים ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

‎מחממים מחבת טפלון ומשמנים אותה קלות. יוצקים מעט מהבלילה ומסובבים את המחבת ליצירת חביתית דקה ואחידה. מטגנים עד הזהבה קלה, הופכים, מטגנים כחצי דקה ומסירים מהאש (קחו בחשבון שהבלינצ'ס הראשון על המחבת הוא הניסיוני).

‎חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה ומשתדלים ליצור לפחות תשע יחידות.

עורמים את הבלינצ'ס ומניחים לצינון.

הכנת הקרם והרכבת המגדל:

מחממים שמנת עד לסף רתיחה. מורידים מהאש ויוצקים על השוקולד הלבן. ממתינים חמש דקות ומערבבים לקרם חלק. מקררים כ- 4 שעות.

מוסיפים את יתר החומרים ומקציפים לקצפת יציבה.

מניחים בצלחת הגשה עלה בלינצ'ס ראשון. מורחים מעל קרם בשכבה דקה ומפזרים מעט דובדבנים קצוצים ופיסטוקים קצוצים, מניחים עלה נוסף וקרם עד העלה האחרון, מניחים מעליו מעט קרם ומניחים כמות גדולה של דובדבנים/פירות יער.

קרן קדוש

שף קונדיטורית בעלת טור אפייה שבועי

תגובות