עוגות לקיץ

עוגת נקטרינות בחושה עם קראמבל שקדים וקינמון

יש לכם נקטרינות בשלות מדי? מצוין. אל תזרקו אותן. בעוגה הבחושה הזאת נקטרינות בשלות הן סוד הקסם. מתכון שני בסדרת עוגות הקיץ של מאיה כהן מקפה ליזלוטה

מאיה כהן, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
נקטרינות וקראמבל שקדים וקינמון
עוגת נקטרינות וקראמבל שקדים וקינמוןצילום: דודו בכר
מאיה כהן, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית עגולה עם חור (קוטר 26)

יש אנשים שמשתעממים מעוגה בחושה. משונים. בעיני, עוגות בחושות הן עולם שלם, מגוון וכיפי וכשמדובר בעוגה עם פירות של קיץ, זה אפילו נפלא. כל עוד אוכלים כמובן את זה בחדר ממוזג עם מינוס 20 מעלות.

מה שאני אוהבת בעוגה הזו שיש בה גם את הרכות של העוגה בחושה אבל יש גם את הקראמבל מלמעלה שיוצר עניין ומרקם פריך נוסף לכל העסק. היא גם קלה להכנה וסביר להניח שתוך כמה שעות לא יישאר ממנה דבר והכי חשוב - יש לכם נקטרינות בשלות שרציתם לזרוק? הנה ההזדמנות לנצל אותן. אגב, זה עובד מעולה גם עם אפרסקים.

רכיבים

לקראמבל:

  • 140 גרם (כוס) קמח
  • 130 גרם (חצי כוס) סוכר דמררה
  • 2 גרם קינמון
  • 3 גרם מלח
  • 75 גרם שקדים פרוסים
  • 120 חמאה קרה חתוכה לקוביות

לעוגה:

  • 180 גרם חמאה
  • 250 גרם (כוס ורבע) סוכר
  • 1 כפית מחית וניל
  • 3 ביצים
  • 300 גרם שמנת חמוצה
  • 350 גרם (2.5 כוסות) קמח
  • 3 גרם אבקת אפייה
  • 2 גרם סודה לשתייה
  • 3 גרם מלח
  • 2 גרם קינמון
  • כ-300 גרם נקטרינות

הוראות הכנה

הכנת הקראמבל:

שמים את כל החומרים במעבד מזון, ומעבדים רק עד לקבלת פרורים גסים. שומרים במקפיא עד לשימוש.

הכנת העוגה:

קוצצים את הנקטרינות לקוביות.

מקציפים חמאה, סוכר ווניל לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. במהלך ההקצפה מנקים את דפנות המיקסר מספר פעמים.

מוסיפים ביצים בהדרגה, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית. מוסיפים ביצה רק כאשר הקודמת נטמעה בתערובת. במהלך ההקצפה מנקים את דפנות המיקסר מספר פעמים.

מנפים יחד את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח.

מחליפים לוו גיטרה, מוסיפים אבקות ושמנת לסירוגין. בשלב זה יש להמנע מערבוב יתר – רק עד שהתערובת אחידה.

מוסיפים את הנקטרינות, מערבבים עד שנטמעים בתערובת.

מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת. מפזרים מעל את הקראמבל.

אופים ב-165 מעלות כ-60 דקות עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא לח.

תגובות