עוגת נקטרינות בחושה עם קראמבל שקדים וקינמון - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגות לקיץ עוגת נקטרינות בחושה עם קראמבל שקדים וקינמון

יש לכם נקטרינות בשלות מדי? מצוין. אל תזרקו אותן. בעוגה הבחושה הזאת נקטרינות בשלות הן סוד הקסם. מתכון שני בסדרת עוגות הקיץ של מאיה כהן מקפה ליזלוטה

תבנית עגולה עם חור (קוטר 26) דרגת קושי: קל
נקטרינות וקראמבל שקדים וקינמון
דודו בכר

יש אנשים שמשתעממים מעוגה בחושה. משונים. בעיני, עוגות בחושות הן עולם שלם, מגוון וכיפי וכשמדובר בעוגה עם פירות של קיץ, זה אפילו נפלא. כל עוד אוכלים כמובן את זה בחדר ממוזג עם מינוס 20 מעלות.

מה שאני אוהבת בעוגה הזו שיש בה גם את הרכות של העוגה בחושה אבל יש גם את הקראמבל מלמעלה שיוצר עניין ומרקם פריך נוסף לכל העסק. היא גם קלה להכנה וסביר להניח שתוך כמה שעות לא יישאר ממנה דבר והכי חשוב - יש לכם נקטרינות בשלות שרציתם לזרוק? הנה ההזדמנות לנצל אותן. אגב, זה עובד מעולה גם עם אפרסקים.

3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

לקראמבל:

140 גרם (כוס) קמח

130 גרם (חצי כוס) סוכר דמררה

2 גרם קינמון

3 גרם מלח

75 גרם שקדים פרוסים

120 חמאה קרה חתוכה לקוביות

לעוגה:

180 גרם חמאה

250 גרם (כוס ורבע) סוכר

1 כפית מחית וניל

3 ביצים

300 גרם שמנת חמוצה                      

350 גרם (2.5 כוסות) קמח

3 גרם אבקת אפייה

2 גרם סודה לשתייה

3 גרם מלח

2 גרם קינמון

כ-300 גרם נקטרינות

הוראות הכנה

הכנת הקראמבל:

שמים את כל החומרים במעבד מזון, ומעבדים רק עד לקבלת פרורים גסים. שומרים במקפיא עד לשימוש.

הכנת העוגה:

קוצצים את הנקטרינות לקוביות.

מקציפים חמאה, סוכר ווניל לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. במהלך ההקצפה מנקים את דפנות המיקסר מספר פעמים.

מוסיפים ביצים בהדרגה, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית. מוסיפים ביצה רק כאשר הקודמת נטמעה בתערובת. במהלך ההקצפה מנקים את דפנות המיקסר מספר פעמים.

מנפים יחד את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח.

מחליפים לוו גיטרה, מוסיפים אבקות ושמנת לסירוגין. בשלב זה יש להמנע מערבוב יתר – רק עד שהתערובת אחידה.

מוסיפים את הנקטרינות, מערבבים עד שנטמעים בתערובת.

מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת. מפזרים מעל את הקראמבל.

אופים ב-165 מעלות כ-60 דקות עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא לח.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות