עוגת המספרים והאותיות שטרפה את הרשת - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת המספרים והאותיות שטרפה את הרשת

מי מכם עוד לא נתקל בטרנד של הקיץ, העוגות המעוצבות כמספר או בצורת אותיות? עוגות של בצק פריך עם שכבות קרם וטופ של פירות, פרחים או שוקולדים. כך תכינו את זה

דרגת קושי: קל
העוגה של ליאור קוקה
ליאור קוקה

טרנד העוגות המטורף של הקיץ התחיל בזכות ליאור קוקה, שהשתתפה בשנה שעברה בבייק – אוף ותאמינו לי – היא טעימה כמו שהיא נראית.

את ליאור הכרתי דרך הפייסבוק עוד כשהשתתפה בתכנית, קבענו להיפגש וזו היתה אהבה ממבט ראשון. לפני כמה חודשים, כשטסתי לחו"ל לכבוד יום הולדתי, קיבלתי ממנה תמונה משגעת של עוגה בצורת 40 עם  תותים, וכיתוב :"תחזרי, זה מה שמחכה לך". בלי לחשוב פעמיים העלתי את התמונה בכל הרשתות החברתיות מתוך התלהבות, וכך התמונה עברה בין אלפי אנשים והעוגה הפכה להיות הטרנד של הקיץ. מאיפה עלה לה הרעיון לעוגה? מתוך רצון לשמח חברה מעצבת ביום ההולדת. "זה היה חייב להיות משהו מיוחד, מעוצב ולא רגיל. וככה הגעתי לעשות עוגה בצורת האות H, האות הראשונה של השם שלה".

התמונות הועלו לרשת ומשם הכל היסטוריה, מאות הכינו את העוגה המפורסמת, והתמונה המקורית של ליאור עדיין רצה ברשת. אז קבלו את המתכון לעוגת ה-40 שלי הישר מהמקור, באותו האופן תוכלו להכין את העוגה בכל אות או מספר שתחפצו ותודה לליאור על העוגה והמתכון המנצח.

32תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לבצק פריך:

600 גרם קמח

150 גרם אבקת סוכר

150 גרם שקדים טחונים (אבקת שקדים)

400 גרם חמאה

2 ביצים

למרנג:

180 מ"ל מים

600 גרם סוכר

240 גרם חלבונים (כ-6 ביצים)

תמצית וניל איכותית או מקל וניל

פירות שאוהבים

הוראות הכנה

הכנת הבצק הפריך:

מעבדים יחד במעבד מזון את הקמח, אבקת הסוכר, השקדים והחמאה עד לקבלת פירורים ומוסיפים את הביצים.

ממשיכים לעבד עד לאיסוף חומרים, (אבל למעט בלישה). לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעתיים לפחות.

מרדדים על נייר אפייה וחותכים את הצורה הרצויה כפול 2 כי מדובר בעוגת קומות (מדפיסים במדפסת את האות או המספר הרצויים, גוזרים את הנייר ומניחים אותו על הבצק המרודד, בעזרת סכין חותכים את הצורה).

אופים בחום של 170 מעלות עד שהבצק זהוב (כ-15-18 דקות).

להכנת המרנג:

מרתיחים את המים והסוכר ליצירת סירופ.

מתחילים להקציף את החלבונים כשהסירופ מגיע ל-113 מעלות (או כ-6 דקות אם אין מדחום, אבל שווה להשקיע במדחום ומשקל).

כשהוא על 118 מעלות מוסיפים אותו באטיות לחלבונים ומוסיפים וניל.

מקציפים עד שהקערה מתחממת לחום הגוף והמרנג מתייצב.

מזלפים מעל הבצק הפריך את המרנג

מניחים מעליו עוד בצק פריך ושוב זילוף מרנג.

מפזרים פירות שאוהבים.

עוגה של ליאור קוקה
ליאור קוקה


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות