עוגת המספרים והאותיות שטרפה את הרשת

מי מכם עוד לא נתקל בטרנד של הקיץ, העוגות המעוצבות כמספר או בצורת אותיות? עוגות של בצק פריך עם שכבות קרם וטופ של פירות, פרחים או שוקולדים. כך תכינו את זה

קרן קדוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
העוגה של ליאור קוקה
נראה מאוד מרשים, קל מאוד הכנה (אפילו שצריך מדחום)צילום: ליאור קוקה
קרן קדוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

טרנד העוגות המטורף של הקיץ התחיל בזכות ליאור קוקה, שהשתתפה בשנה שעברה בבייק – אוף ותאמינו לי – היא טעימה כמו שהיא נראית.

את ליאור הכרתי דרך הפייסבוק עוד כשהשתתפה בתכנית, קבענו להיפגש וזו היתה אהבה ממבט ראשון. לפני כמה חודשים, כשטסתי לחו"ל לכבוד יום הולדתי, קיבלתי ממנה תמונה משגעת של עוגה בצורת 40 עם  תותים, וכיתוב :"תחזרי, זה מה שמחכה לך". בלי לחשוב פעמיים העלתי את התמונה בכל הרשתות החברתיות מתוך התלהבות, וכך התמונה עברה בין אלפי אנשים והעוגה הפכה להיות הטרנד של הקיץ. מאיפה עלה לה הרעיון לעוגה? מתוך רצון לשמח חברה מעצבת ביום ההולדת. "זה היה חייב להיות משהו מיוחד, מעוצב ולא רגיל. וככה הגעתי לעשות עוגה בצורת האות H, האות הראשונה של השם שלה".

התמונות הועלו לרשת ומשם הכל היסטוריה, מאות הכינו את העוגה המפורסמת, והתמונה המקורית של ליאור עדיין רצה ברשת. אז קבלו את המתכון לעוגת ה-40 שלי הישר מהמקור, באותו האופן תוכלו להכין את העוגה בכל אות או מספר שתחפצו ותודה לליאור על העוגה והמתכון המנצח.

רכיבים

לבצק פריך:

  • 600 גרם קמח
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 150 גרם שקדים טחונים (אבקת שקדים)
  • 400 גרם חמאה
  • 2 ביצים

למרנג:

  • 180 מ"ל מים
  • 600 גרם סוכר
  • 240 גרם חלבונים (כ-6 ביצים)
  • תמצית וניל איכותית או מקל וניל
  • פירות שאוהבים

הוראות הכנה

הכנת הבצק הפריך:

מעבדים יחד במעבד מזון את הקמח, אבקת הסוכר, השקדים והחמאה עד לקבלת פירורים ומוסיפים את הביצים.

ממשיכים לעבד עד לאיסוף חומרים, (אבל למעט בלישה). לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעתיים לפחות.

מרדדים על נייר אפייה וחותכים את הצורה הרצויה כפול 2 כי מדובר בעוגת קומות (מדפיסים במדפסת את האות או המספר הרצויים, גוזרים את הנייר ומניחים אותו על הבצק המרודד, בעזרת סכין חותכים את הצורה).

אופים בחום של 170 מעלות עד שהבצק זהוב (כ-15-18 דקות).

להכנת המרנג:

מרתיחים את המים והסוכר ליצירת סירופ.

מתחילים להקציף את החלבונים כשהסירופ מגיע ל-113 מעלות (או כ-6 דקות אם אין מדחום, אבל שווה להשקיע במדחום ומשקל).

כשהוא על 118 מעלות מוסיפים אותו באטיות לחלבונים ומוסיפים וניל.

מקציפים עד שהקערה מתחממת לחום הגוף והמרנג מתייצב.

מזלפים מעל הבצק הפריך את המרנג

מניחים מעליו עוד בצק פריך ושוב זילוף מרנג.

מפזרים פירות שאוהבים.

עוגה של ליאור קוקה

קרן קדוש

שף קונדיטורית בעלת טור אפייה שבועי

תגובות