עוגת שזיפים בחושה עם ברנדי - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת שזיפים בחושה עם ברנדי

החלק הטעים במיוחד בעוגה הזו זה הסירופ של הברנדי ששופכים על העוגה ממש כשהיא יוצאת מהתנור. הסירופ המעט אלכוהולי הופך את העוגה לעסיסית במיוחד ועם טעם נפלא. מתכון של הקונדיטורית מאיה כהן מקפה ליזלוטה

2 תבניות אינגליש 30 דרגת קושי: קל
עוגת שזיפים ברנדי
דודו בכר

לעיתים אני מגוונת בזן השזיפים, הגרסאות הכי טעימות הן עם השזיפים האדומים או שזיפי שגיב המאורכים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לשזיפים:

כ- 700 גרם שזיפים

30 גרם ברנדי

30 גרם סוכר

לעוגה:

150 גרם חמאה

270 גרם סוכר

1 כפית מחית וניל

3 ביצים

200 גרם שמנת חמוצה

250 גרם קמח

3 גרם אבקת אפייה

3 גרם סודה לשתייה

3 גרם מלח

הוראות הכנה

מקלפים את השזיפים וחותכים לפרוסות דקיקות.

מערבבים שזיפים עם סוכר וברנדי ומניחים להשרייה של כשעה.

מקציפים חמאה, סוכר ווניל עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. במהלך ההקצפה מנקים את דפנות המיקסר מספר פעמים.

מוסיפים ביצים בהדרגה, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית. מוסיפים ביצים רק כאשר הכמות הנוספת נטמעה בתערובת. במהלך ההקצפה מנקים את דפנות המיקסר מספר פעמים.

מנפים יחד את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.

מחליפים לוו גיטרה, מוסיפים אבקות ושמנת לסירוגין. בשלב זה יש להמנע מערבוב יתר – רק עד שהתערובת אחידה.

מוסיפים מחצית מכמות השזיפים (עם מעט מנוזלי ההשרייה) ומערבבים עד שנטמעים בתערובת.

מעבירים לתבניות ומפזרים מעל את יתרת השזיפים (ללא הברנדי).

אופים ב-165 מעלות כ-50 דקות.

לאחר האפייה מספיגים את העוגות החמות בנוזלי ההשרייה שנותרו.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות