מתכון

עוגת שזיפים בחושה עם ברנדי

החלק הטעים במיוחד בעוגה הזו זה הסירופ של הברנדי ששופכים על העוגה ממש כשהיא יוצאת מהתנור. הסירופ המעט אלכוהולי הופך את העוגה לעסיסית במיוחד ועם טעם נפלא. מתכון של הקונדיטורית מאיה כהן מקפה ליזלוטה

מאיה כהן, שף קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עוגת שזיפים ברנדי
צילום: דודו בכר
מאיה כהן, שף קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2 תבניות אינגליש 30

לעיתים אני מגוונת בזן השזיפים, הגרסאות הכי טעימות הן עם השזיפים האדומים או שזיפי שגיב המאורכים.

רכיבים

לשזיפים:

  • כ- 700 גרם שזיפים
  • 30 גרם ברנדי
  • 30 גרם סוכר

לעוגה:

  • 150 גרם חמאה
  • 270 גרם סוכר
  • 1 כפית מחית וניל
  • 3 ביצים
  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • 250 גרם קמח
  • 3 גרם אבקת אפייה
  • 3 גרם סודה לשתייה
  • 3 גרם מלח

הוראות הכנה

מקלפים את השזיפים וחותכים לפרוסות דקיקות.

מערבבים שזיפים עם סוכר וברנדי ומניחים להשרייה של כשעה.

מקציפים חמאה, סוכר ווניל עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. במהלך ההקצפה מנקים את דפנות המיקסר מספר פעמים.

מוסיפים ביצים בהדרגה, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית. מוסיפים ביצים רק כאשר הכמות הנוספת נטמעה בתערובת. במהלך ההקצפה מנקים את דפנות המיקסר מספר פעמים.

מנפים יחד את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.

מחליפים לוו גיטרה, מוסיפים אבקות ושמנת לסירוגין. בשלב זה יש להמנע מערבוב יתר – רק עד שהתערובת אחידה.

מוסיפים מחצית מכמות השזיפים (עם מעט מנוזלי ההשרייה) ומערבבים עד שנטמעים בתערובת.

מעבירים לתבניות ומפזרים מעל את יתרת השזיפים (ללא הברנדי).

אופים ב-165 מעלות כ-50 דקות.

לאחר האפייה מספיגים את העוגות החמות בנוזלי ההשרייה שנותרו.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ