מתכון

עוגה בחושה של פטל יוגורט וליים

חם, חם מדי ואני אפילו לא יכולה לחשוב על לאכול משהו מתוק. השילוב בין החמצמצות של היוגורט, ליים ופטל בעוגה הזו הופך אותה למרעננת וקלילה במיוחד. מתכון של הקונדיטורית מאיה כהן מקפה ליזלוטה

מאיה כהן, שף קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת פטל וליים
צילום: דודו בכר
מאיה כהן, שף קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2 תבניות אינגליש 30

במקרה ולא מצאתם ליים אצל הירקן השכונתי או בסופר, אז תרגישו חופשי להחליף בלימון.

רכיבים

  • 4 ביצים
  • 350 גרם סוכר + סוכר לפיזור מעל העוגות
  • 1 כפית מחית וניל
  • 60 גרם מיץ ליים
  • גרידה מקליפת ליים אחד
  • 130 גרם שמן קנולה
  • 150 גרם יוגורט כבשים
  • 200 גרם קמח תופח
  • 3 גרם מלח
  • 200 גרם פטל

הוראות הכנה

מקציפים ביצים, סוכר ווניל עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.

מוסיפים באיטיות ובהדרגה מיץ ליים, שמן ויוגורט.

מנפים יחד את החומרים היבשים: קמח ומלח. מוסיפים את קליפת הליים המגורדת ומערבבים.

מחליפים לוו גיטרה, מוסיפים את האבקות ומערבבים רק עד להטמעות בתערובת.

מוסיפים את מחצית מכמות הפטל ומערבבים רק עד להטמעות בתערובת. אם משתמשים בפטל קפוא, לא מפשירים אותו לפני ההוספה לבלילה.

מעבירים לתבניות ומפזרים מעל את יתרת הפטל. מפזרים מעט סוכר מעל כל עוגה.
אופים ב-165 מעלות כ-40 דקות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ