עוגת תפוחים ומרנג שכולה געגועים לווינה

אם נגזר עליכם להכין רק עוגת תפוחים אחת, הכינו את עוגת התפוחים והמרנג שנפוצה כל כך בווינה והיא גבוהה, אצילית וטעימה

קרן קדוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
קרן קדוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
קרדיט: דודו בכר, עריכה: מאיה בן ניסן

רכיבים

לתחתית:

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כפית מחית וניל
  • 55 גרם חלמונים
  • 140 גרם קמח מנופה
  • 8 גרם אבקת אפייה

למילוי:

  • 12 תפוחי גרנד סמיט חתוכים ל- ומגולענים
  • 70 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר
  • חצי לימון
  • 1/2 כוס פקאן מסוכר קצוץ

למרנג:

  • 4 חלבונים
  • 80 גרם סוכר

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים קלות את התבנית או הרינג. מערבלים בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר, המלח והווניל, עד שמתקבלת תערובת תפוחה, קרמית ואוורירית.

מנקים את דפנות הקערה בעזרת מרית ומוסיפים פנימה את החלמונים, זה אחר זה, תוך כדי ערבול. מבליעים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד, יציב ודביק. מניחים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומשטחים לעובי ½1 ס"מ. מניחים בתבנית.

הכנת המלית:

מחממים חמאה ומוסיפים את התפוחים הסוכר והקינמון, מבשלים עד לריכוך התפוחים (כשסכין ננעץ בקלות) מוסיפים מיץ לימון ומבשלים כ-2 דקות נוספות. מקררים היטב ומוסיפים את הפקאן.

מפזרים מעל הבצק את מלית התפוחים ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות.

הכנת המרנג:

בקערת מיקסר נקייה מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

מכניסים לשקית זילוף עם צנטר סנט הונורה או מורחים בצורה חופשית. מפזרים מעל מעט קינמון ואבקת סוכר בעזרת מסננת ומחזירים לאפייה עד להשחמה.

עוגת תפוחים עם מרנג
עוגת תפוחים עם מרנג של קרן קדושצילום: דודו בכר

קרן קדוש

שף קונדיטורית בעלת טור אפייה שבועי

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ