קרמוגית ביתית: עוגיות ממולאות שוקולד - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קרמוגית ביתית: עוגיות ממולאות שוקולד

הניחו את הערגליות בצד ורוצו למטבח להכין את העוגיות האלמותיות במילוי שוקולד

כ-24 עוגיות דרגת קושי: קל
קרמוגית
עמרי פולק

יש לא מעט יתרונות בהכנת מוצרים תעשייתיים אהובים במטבח הביתי. הבולט שבהם הוא היכולת לשלוט בזהות המרכיבים ובכמותם, מה שעוזר להפוך מתכונים לבריאים יותר או לפחות למזיקים פחות. יתרון נוסף הוא האפשרות לשנות, לשדרג ולהתאים לטעם שלנו. המתכון לקרמוגית עושה בדיוק את זה לעוגיות האלמותיות, שהן קרובות להיות חלק בלתי נפרד מהוויה הישראלית, רמה פחות מהערגליות שאכלנו בצבא בלית ברירה.

בניגוד לגרסה התעשייתית, כאן אתם תקבעו מה יהיה המילוי והוא יכול להיות כל ממרח שתרצו - שוקולד, חמאת בוטנים, ממרח עוגיות או אפילו שילוב בין כמה מהם. רגע לפני שאתם רצים להכין אותן, יש לי כמה הערות שאספתי אחרי מספר ניסיונות - אל תיבהלו מגודל העוגיות, ישנו שיפור ישיר בטעם ובהנאה שהן מספקות בהתאם לגודל והוא קשור ליחס הבצק-שוקולד שנפגע ככל שהן קטנות. אם תכינו את העוגיות ביום חם, יכול להיות שתצטרכו לקרר את השוקולד באמצע ההכנה או להוציא אותו מהמקפיא בשלבים - עבודה עם שוקולד לא קפוא תלכלך לכם את הבצק ותפזר את השוקולד לכל הכיוונים. אמנם המילוי נשאר קרמי גם לאחר יום-יומיים, אבל חימום של 15-10 שניות במיקרוגל יבטיח לכם עוגייה קרמית במיוחד.

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

5תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

2.5 כוסות קמח

1 כפית סודה לשתייה
½ כפית אבקת אפיה
½ כפית מלח
200 גרם חמאה רכה
1 ו-¼  כוס סוכר + ½ כוס לגלגול העוגיות
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
¾-1 כוס ממרח שוקולד

הוראות הכנה

לפחות שעה לפני ההכנה והאפייה לוקחים תבנית או קופסה מרופדת בנייר אפייה, מסדרים עליה כ- 24 כדורים נדיבים של ממרח שוקולד שמכינים בעזרת שתי כפיות (או כפית עוגיות קטנה שנראית כמו כפית גלידה - זו הדרך הקלה אם יש לכם כזאת בבית). שומרים על צורה עגולה או אליפסה (העיקר שיהיה נפח ולא תתקבל צורה שטוחה). מקפיאים לשעה לפחות עד להתייצבות ממרח השוקולד.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

בקערה גדולה מנפים קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח.

מקציפים בעזרת מיקסר את החמאה עם ¼1 כוסות סוכר במהירות בינונית, עד שמתקבלת תערובת אוורירית.

מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים לתערובת החמאה והסוכר וניל וביצה.
בעזרת מרית, מערבבים את החומרים היבשים לתוך תערובת החמאה עד שמתקבל בצק אחיד.

יוצרים מהבצק כ-24 כדורים ומשטחים אותם לצורה של דיסקית. מניחים במרכז של כל דיסקית כדור ממרח שוקולד קפוא וסוגרים היטב לצורה של כדור. מגלגלים את הכדור קלות בין הידיים כי לוודא שכל השוקולד עטוף בבצק.

לוקחים קערה עם ½ כוס סוכר ומגלגלים בה את הכדורים לפני האפייה.

מניחים את העוגיות על נייר אפיה ומשאירים להן הרבה מקום להתרחב לצדדים (הן משתטחות בזמן האפייה לצורה שמזכירה את עוגיות הקרמוגית המיתולוגיות).

אופים 12-10 דקות, העוגיות לא צריכות להיות ממש שחומות אלא להישאר בהירות עם גוון זהוב קל.

משאירים את העוגיות על המגש ל-5 דקות עד שיתקשו קצת, ומעבירים לרשת לצינון.

קרמוגיץ
עמרי פולק


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות