שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

כיסוני פאי תפוחים

קינוח קל להכנה גם למאותגרים באפייה. את התפוחים המקורמלים אפשר להכין לפני ומי שממש מתעצל יכול גם לשים ריבה במקום. מתכון של השפית לירז שדה מבראסרי עין כרם

לירז שדה, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
לירז שדה, שפית אורחת
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:18 יחידות
כיסוני פאי תפוחים
כיסוני פאי תפוחים של לירז שדהצילום: דודו בכר

רכיבים

לבצק שקם:

  • 350 גרם קמח
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

למלית תפוחים מקורמלים:

  • 5 תפוחיח גרנד סמית קלופים וחתוכים לקוביות של 2 סמ *2 סמ
  • 12 כפות סוכר דמררה
  • 4 כפות מים
  • 2 כפות אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

בקערת מיקסר מערבבים קמח וחמאה. מתחילים במהירות נמוכה ומגבירים.

אחרי דקה או שתיים מוסיפים שמנת חמוצה ומעבדים לבצק אחיד וגמיש.

עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך חצי שעה.

מרדדים על משטח של קמח וסוכר לעובי של חצי סנטימטר חותכים לריבועים של 4 ס"מ*4 ס"מ.

הכנת מלית התפוחים:

במחבת רחבה מערבבים סוכר ומים עד ליצירת קרמל.

מוסיפים תפוחים ומערבבים מידי פעם עד לריכוכם.

מורידים מהאש, מוסיפים קינמון ואגוזי מלך ומערבבים.

ההרכבה:

ממלאים מחצית מהריבועים במלית התפוחים וסוגרים עם מחצית השנייה של הריבועים,

מברישים עם מעט חלמון ומפזרים סוכר מעל.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 15-20 דקות ועד להזהבה.

כיסוני פאי תפוחים
כיסוני פאי תפוחים של לירז שדהצילום: דודו בכר

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ