עוגיות יו-יו של אבי לוי - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגיות יו-יו של אבי לוי

הקינוח המפורסם של השף אבי לוי ממסעדת המוציא הוא בעצם עוגיות אלג'יראיות ביתיות מטוגנות ממולאות בקרם שקדים שקשה לעמוד בפניהן

25 יחידות דרגת קושי: קל
יו-יו של מסעדת המוציא
דן לב
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבצק:

5 ביצים

1/2 כוס סוכר

1 שקית אבקת אפייה

3/4 כוס שמן

5 כוסות (750 גרם) קמח

לסירופ:

2 כוסות מים

2 כוסות סוכר

2 כפות מיץ לימון סחוט למילוי

150 גרם שקדים קלופים

2 כפות סוכר

50 גרם חמאה

1 כף תמצית שקדים

1/2 כף מי ורדים

שמן לטיגון עמוק

לציפוי:

1 חבילת קוקוס

הוראות הכנה

 מכינים את הבצק:

מערבלים את הביצים במערבל עם וו לישה במשך שתי דקות. מוסיפים את הסוכר, אבקת האפייה והשמן ולשים במשך שבע דקות עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים לעבד עד קבלת בצק אחיד ודביק. מניחים בצד במשך שעה ולאחר מכן יוצרים כדורים מהבצק.

  מכינים את הסירופ:

מבשלים את המים והסוכר על אש נמוכה במשך כ-45 דקות. לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון.

מכינים את המילוי:

מעבדים במעבד מזון את כל המרכיבים עד קבלת תערובת אחידה. מניחים בצד כ- 1/4 מכמות התערובת להגשה עם המנה.

משטחים מעט את כדורי הבצק, ממלאים במילוי וסוגרים היטב.

מטגנים את הכדורים בשמן עמוק עד הזהבה. טובלים את העוגיות בסירופ הסוכר ומצפים מיד בקוקוס. מניחים את העוגיות בקערה או על גבי מגש ומזלפים לצדן ממילוי קרם השקדים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות