מעדן דובדבנים קר וענני מרנג

מעדן נהדר, מתוק וקליל לימי הקיץ החמים

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
מעדן דובדבנים קר צילום: MikeLaptev / Getty Images/iStock

תגיות קשורות:

רכיבים

חומרים למעדן:

  • 500 גרם דובדבנים טריים, שטופים ומגולענים

  • 4 כוסות מים

  • מיץ מחצי לימון

  • דבש לפי הטעם

  • 1 מקל קינמון

  • 4 כפות ליקר דובדבנים או ג'ין

חומרים לענני המרנג 

  • 3 חלבונים

  • 1.5 כוסות סוכר

  • 50 גרם שקדים קלופים וקצוצים

  • 50 גרם שוקולד קצוץ

הוראות הכנה

מגלענים את הדובדבנים.

מבשלים במים עם מיץ לימון וקינמון עד שיתרככו.

מוציאים את מקל הקינמון, מרסקים את המרק למחית ומוסיפים דבש. מצננים ומאחסנים במקרר.

בסיר על הגז על אש נמוכה ממיסים את הסוכר עם החלבונים תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהסוכר נמס. ממתינים 10 דקות.

מעבירים את החלבונים והסוכר למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה עד שהקצף קשה ומבריק. מוסיפים את השקדים והשוקולד ומקפלים פנימה.

מחממים תנור מראש ל-100 מעלות.

מניחים בתבנית על נייר אפייה את העננים - ככפית כל ענן. מכניסים לתנור עד שהענן מתייבש ונפרד בקלות מנייר האפייה, כ-30 דקות לערך. מניחים להתקרר.

ניתן להכין את העננים מראש ולאחסן בשקית ניילון בטמפרטורת החדר. מניחים על המעדן לפני ההגשה. מוסיפים 4 כפות ליקר דובדבנים או ג'ין.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ