טארט פטל וקרם פסיפלורה

טארט יפהפה שלא צריך להמתין לעונת הקיץ בשביל להכין אותו

מאיר דנון וליאור שטייגמן, שפים אורחים
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מאיר דנון וליאור שטייגמן, שפים אורחים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
טארט פטל וקרם פסיפלורה
טארט פטל וקרם פסיפלורהצילום: ליאור שטייגמן

רכיבים

לבצק:

  • 210 גרם קמח
  • 85 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • גרגירים מחצי מקל וניל
  • 125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 25 גרם אבקת שקדים
  • 4 גרם מלח

לקרם הפסיפלורה:

  • 1 פרי פסיפלורה
  • 80 גרם מיץ לימון
  • 120 גרם סוכר
  • 100 גרם ביצים
  • 150 גרם חמאה חתוכה לקוביות

להכנת הפטל:

  • 2 אריזות פטל אדום, לא חמוץ מדי.

הוראות הכנה

מכניסים את החמאה לקערת המיקסר ובאמצעות וו הגיטרה מעבדים אותה היטב למרקם חלק, מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים לעבד. מוסיפים את אבקת השקדים גרגירי הוניל ואת הביצה. לבסוף מוסיפים את הקמח ומעבדים מספר שניות בלבד עד לחיבור החומרים בלבד, בשלב זה הבצק אמור להיות גושים גושים. מוציאים את הבצק מן הקערה ומאחדים אותו לכדור ביד (ללא לישה). משטחים אותו לדיסק בעובי כס"מ ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר למנוחה לפחות לשעתיים. 

מכינים תבנית אפייה שטוחה ועליה נייר אפייה. מניחים במרכז התבנית רינג טארט בקוטר 22 ס"מ או מסגרת ריבועית בצלע של 22 ס"מ. ומניחים את הבצק המרודד בתוכו. מקפידים להניח היטב את הבצק ברינג. כדי לעשות זאת מרימים מעט את שולי הבצק ודוחפים לפינה שבין הרינג לתבנית. משאירים את שולי הבצק ליפול אל מעבר לשולי הרינג מחוררים את הבצק באמצעות מזלג ומכניסים למקרר לכשעה. 

מחממים את התנור ל170-180 מעלות. אופים את התחתית כ 10 דקות, מוציאים מן התנור ובאמצעות סכין חדה מורידים את עודפי הבצק שהשתפלו אל מחוץ לרינג, מחזירים לאפייה כ 15 דקות נוספות עד שהבצק שחום ואפוי לחלוטין ומוציאים מן התנור. מצננים .

הכנת הקרם:  בקערה מאחדים את מיץ הלימון, הסוכר והביצים ומבשלים על באן מארי עד שהתערובת מגיעה ל 84 מעלות (צריך לקנות מדחום...).  מצננים את התערובת ל 55 מעלות ומעבירים לבלנדר, מוסיפים את החמאה ומעבדים כ 3 דקות.  מעבירים לקערה ומוסיפים בעדינות את הפסיפלורה מצננים לפחות שעתיים.

להכנת הפטל:  ממלאים את תחתית הבצק בקרם הפסיפלורה עד גובה הבצק ומסדרים מעל את הפטל. מחזירים למקרר עד השימוש.  מעטרים בעלי נענע טריים ומגישים.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ