מתכון | שמלי טורקי וגלידת טחינה

עוגת סולת טורקית קלאסית עם טוויסט מקומי של גלידת טחינה משגעת שתכינו בעצמכם וחטיף בוטנים ביתי. מתכון של השף קובי בכר ממסעדת הרופ טופ במלון ממילא ירושלים

קובי בכר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קובי בכר, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קשה
שמלי טורקי עם גלידת טחינה טבעוניתצילום: אולגה לביא

רכיבים

לעוגה:

  • 750 גרם סולת
  • 150 מ"ל מים
  • קורט מסטיקה טחון
  • 250 גרם סוכר

לסירופ הסוכר:

  • 500 גרם סוכר
  • 250 מ"ל מים מינרלים
  • מיץ מ-1/2 לימון

לגלידת טחינה:

  • 500 גרם חלב שקדים
  • 200 גרם טחינה
  • 30 גרם שמן זית
  • 50 גרם סילאן

לחטיף הבוטנים:

  • 350 גרם סוכר
  • 500 גרם בוטנים, קלופים ולא קלוים

הוראות הכנה

1. מכינים את גלידת הטחינה: לחלק זה נדרשת עבודה עם מכונת גלידה ביתית. מעבירים את מרכיבי הגלידה למכונת גלידה ועובדים לפי הוראות המכונה עד שהגלידה מוכנה.

2. מכינים את חטיף הבוטנים: בסיר גבוה על להבה נמוכה ממיסים את הסוכר עד ליצירת קרמל בצבע חום בהיר. מוסיפים לתוכו את הבוטנים, מערבבים בכף עץ היטב ושופכים על נייר פרגמנט שמונח על משטח עבודה יבש וישר.

3. מניחים מעל הקרמל נייר פרגמנט נוסף ובעזרת מערוך מרדדים לשכבה אחידה כל עוד הקרמל חם (ברגע שהקרמל יתקרר הוא יתקשה ולא ניתן יהיה לשנות את צורתו).

4. בסיר גבוה מחממים על אש בינונית את מרכיבי סירופ הסוכר עד לסף רתיחה ומורידים מהאש. שמים בקערה את כל מרכיבי עוגת הסולת ומערבבים עד שמתקבלת מסה אחידה ודביקה.

5. משמנים תבנית בעלת שוליים גבוהים ושופכים לתוכה את המסה. אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-160מעלות.

6. כשהעוגה מוכנה מוצאים מהתבנית, חורצים לפי גודל הפרוסות הרצוי ומשקים בסירופ הסוכר עד לספיגה מלאה. ניתן לשמור את העוגה בטמפרטורת החדר למשך מספר ימים.

7. מצלחתים: מניחים על צלחת ריבוע של שמלי הסולת, שוברים פיסות מחטיף הבוטנים הפריך ומניחים לצד גלידת הטחינה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ