מתכון

שמלי טורקי וגלידת טחינה

עוגת סולת טורקית קלאסית עם טוויסט מקומי של גלידת טחינה משגעת שתכינו בעצמכם וחטיף בוטנים ביתי. מתכון של השף קובי בכר ממסעדת הרופ טופ במלון ממילא ירושלים

קובי בכר, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
קובי בכר, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קשה
שמלי טורקי עם גלידת טחינה טבעונית
צילום: אולגה לביא

רכיבים

לעוגה:

לסירופ הסוכר:

לגלידת טחינה:

לחטיף הבוטנים:

הוראות הכנה

1. מכינים את גלידת הטחינה: לחלק זה נדרשת עבודה עם מכונת גלידה ביתית. מעבירים את מרכיבי הגלידה למכונת גלידה ועובדים לפי הוראות המכונה עד שהגלידה מוכנה.

2. מכינים את חטיף הבוטנים: בסיר גבוה על להבה נמוכה ממיסים את הסוכר עד ליצירת קרמל בצבע חום בהיר. מוסיפים לתוכו את הבוטנים, מערבבים בכף עץ היטב ושופכים על נייר פרגמנט שמונח על משטח עבודה יבש וישר.

3. מניחים מעל הקרמל נייר פרגמנט נוסף ובעזרת מערוך מרדדים לשכבה אחידה כל עוד הקרמל חם (ברגע שהקרמל יתקרר הוא יתקשה ולא ניתן יהיה לשנות את צורתו).

4. בסיר גבוה מחממים על אש בינונית את מרכיבי סירופ הסוכר עד לסף רתיחה ומורידים מהאש. שמים בקערה את כל מרכיבי עוגת הסולת ומערבבים עד שמתקבלת מסה אחידה ודביקה.

5. משמנים תבנית בעלת שוליים גבוהים ושופכים לתוכה את המסה. אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-160מעלות.

6. כשהעוגה מוכנה מוצאים מהתבנית, חורצים לפי גודל הפרוסות הרצוי ומשקים בסירופ הסוכר עד לספיגה מלאה. ניתן לשמור את העוגה בטמפרטורת החדר למשך מספר ימים.

7. מצלחתים: מניחים על צלחת ריבוע של שמלי הסולת, שוברים פיסות מחטיף הבוטנים הפריך ומניחים לצד גלידת הטחינה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ