שרלוטקה: עוגת תפוחים רוסית קלה ומופלאה - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שרלוטקה: עוגת תפוחים רוסית קלה ומופלאה

עוגת התפוחים המפורסמת של המטבח הרוסי, שיש הגורסים כי מקורה בכלל בפולניה, היא פתרון קל ונוח לאירוח ונכונה להמתיק כמעט כל מצב רוח

דרגת קושי: קל
שרלוטקה, עוגת תפוחים רוסית
רוני קשמין
12תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

4 תפוחים ירוקים גדולים מזן גרני סמית, קלופים ונקיים מליבה

כוס קמח לבן

כוס סוכר

4 ביצים בגודל L

3 כפות מיץ לימון

שקית סוכר וניל

כפית תמצית וניל

כפית קינמון (אפשר גם פחות או בכלל לא)

מעט מלח

מעט חמאה, לשימון התבנית

3 כפות פירורי לחם

אבקת סוכר, לקישוט

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. יש לוודא שהתנור על מצב אפייה קלאסי – האיור מורה על קו עליון וקו תחתון, ולא על מצב טורבו.

משמנים בחמאה תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ ומפזרים מעל את פירורי הלחם.

חוצים את התפוחים הקלופים והנקיים מליבה, וחוצים שוב, עד שמכל תפוח תתקבלנה 16 פרוסות שוות. לחלופין, ניתן לפרוס את התפוחים לפרוסות דקות או לקוביות גדולות.

בקערה, מניחים את פרוסות התפוחים, מוסיפים את מיץ הלימון וסוכר הווניל, מערבבים ומניחים בצד לרבע שעה.

אל קערה נפרדת, מנפים את הקמח, מוסיפים את הקינמון ומעט מלח, ומערבבים.

מפרידים את החלמונים והחלבונים; במיקסר על מהירות בינונית, מקציפים את החלבונים עם מעט מלח, מוסיפים בהדרגה את כוס הסוכר וקצת לפני שנוצר מרנג יציב, אחרי 10 דקות בערך, מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את החלמונים על מהירות נמוכה (אפשר גם באמצעות כף). מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.

לתערובת הביצים שבקערת המיקסר, מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים היטב, כך שלא יווצרו גושים.

בתבנית, מסדרים את פרוסות התפוחים אחת על גבי השנייה בצורת מניפה (אפשר גם לפזר אותן בכל צורה אחרת) מעל פירורי הלחם.

שופכים את תערובת הביצים והקמח מעל התפוחים ומכניסים לתנור.

אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות, ומורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ואופים לעוד 35-40 דקות. חשוב לא לפתוח את התנור במשך כל האפייה.

העוגה מוכנה כשנוצר מעין קרום פציח בחלקה העליון וצבעה חום בהיר-שזוף.

נותנים לעוגה לנוח עוד כמה דקות בתנור סגור וכבוי, מוציאים אותה ומצננים חצי שעה בטמפרטורת החדר לפני שחותכים.

הופכים את התבנית, כך שהתפוחים יהיו בחלקה העליון של העוגה.

לפני הגשה, מפזרים אבקת סוכר מעל, ומגישים.

פרוסת שרלוטקה, עוגת תפוחים רוסית
רוני קשמין


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות