ברקוקש – דייסת אורז מרוקאית

קינוח שהוא ארוחה קטנה. את הגרסה המרוקאית לדייסה מגישים בתור מנה אחרונה

אבי ביטון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים4
אבי ביטון, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
ברקוקש – דייסת אורז מרוקאית
ברקוקש – דייסת אורז מרוקאיתצילום: Getty Images ISRAEL

רכיבים

  • 2 כוסות אורז מבושל ללא מלח (1 כוס אורז לא מוכן, לעשות לפי הוראות היצרן)
  • 1 כוס חלב
  • כף חמאה
  • 2 כפות סוכר
  • מקל וניל
  • מעט קינמון

לקישוט:

  • נענע
  • גלידת וניל איכותית
  • 5 כפות מי ורדים

הוראות הכנה

1. מכינים את האורז: מבשלים את האורז המבושל עם החלב, החמאה והסוכר בסיר בינוני על אש נמוכה. חוצים את מקל הווניל, מגרדים את הגרגרים לתוך הסיר ומבשלים כ-5 דקות.

2. מוציאים את הגלידה מהמקפיא ומחכים כ-40 דקות עד שתתרכך.

3. מוסיפים מי ורדים ומערבבים היטב. מחזירים למקפיא.

הגשה: מגישים את האורז בצלחת הגשה יפה (אפשר לסדר מנות אישיות ברינג) ולצידו כדור גלידה מעוטר בקינמון ובנענע.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ