מתכון מתכון

עוגת תפוזים ופרג לימים הקרים

עוגה בחושה נהדרת ליד תה או קפה לימי הקור ממתכון של רינת צדוק, שף קונדיטורית מאפיית לחמים

רינת צדוק, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רינת צדוק, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2 תבניות אינגליש קייק
עוגת תפוזים ופרג של לחמים

רכיבים

  • 220 גרם חמאה רכה
  • 300 גרם סוכר
  • 35 גרם גרידת קליפת תפוז (גרד מ-4 תפוזים גדולים)
  • 4 ביצים
  • 350 גרם קמח לבן
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 100 מ"ל מיץ תפוזים (מיץ מתפוז או תפוז וחצי)
  • 200 גרם (1 גביע) שמנת חמוצה
  • 50 גרם (5 כפות) פרג שלם
  • תוספת אפשרית – 40 גרם קליפות תפוזים מיובשות

שדרוג: זיגוג תפוזים וסוכר

  • 4 כפות מיץ תפוזים
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 100 גרם (1 שקית) אבקת סוכר
  • 1 כפית פרג שלם

לשימון:

  • מעט חמאה מומסת/רכה

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבניות משומנות במעט חמאה רכה.

מקציפים את החמאה, הסוכר וגרד קליפת התפוז עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הביצים ומקציפים עד לקבלת מסה תפוחה קלות.

בקערה יבשה מערבבים קמח, אבקת אפיה ומלח. מוסיפים את התערובת היבשה בהדרגה לתערובת הביצים, תוך הקצפה איטית.

מוסיפים מיץ תפוזים ושמנת חמוצה ומקציפים במהירות איטית עד לקבלת מסה אחידה וחלקה. מוסיפים פרג שלם ומערבבים בעזרת מרית או כף.

יוצקים לתבניות ומפזרים מלמעלה את קליפות התפוז (לא חייבים). מכניסים לתנור ואופים במשך 50-55 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר במשך שעה לפחות.

הכנת הזיגוג:

מערבבים את כל מרכיבי הזיגוג בקערית עד לקבלת קרם חלק. מזלפים על העוגה (בעזרת כפית), מניחים למשך 10-20 דקות ומגישים.

תגובות