עוגת תפוזים ופרג לימים הקרים - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת תפוזים ופרג לימים הקרים

עוגה בחושה נהדרת ליד תה או קפה לימי הקור ממתכון של רינת צדוק, שף קונדיטורית מאפיית לחמים

2 תבניות אינגליש קייק דרגת קושי: קל
עוגת תפוזים ופרג של לחמים
דניאל לילה
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

220 גרם חמאה רכה

300 גרם סוכר
35 גרם גרידת קליפת תפוז (גרד מ-4 תפוזים גדולים)
4 ביצים
350 גרם קמח לבן
1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
קורט מלח
100 מ"ל מיץ תפוזים (מיץ מתפוז או תפוז וחצי)
200 גרם (1 גביע) שמנת חמוצה
50 גרם (5 כפות) פרג שלם

תוספת אפשרית – 40 גרם קליפות תפוזים מיובשות

שדרוג: זיגוג תפוזים וסוכר

4 כפות מיץ תפוזים

1 כפית מיץ לימון
100 גרם (1 שקית) אבקת סוכר
1 כפית פרג שלם 

לשימון: מעט חמאה מומסת/רכה

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבניות משומנות במעט חמאה רכה.

מקציפים את החמאה, הסוכר וגרד קליפת התפוז עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הביצים ומקציפים עד לקבלת מסה תפוחה קלות.

בקערה יבשה מערבבים קמח, אבקת אפיה ומלח. מוסיפים את התערובת היבשה בהדרגה לתערובת הביצים, תוך הקצפה איטית.

מוסיפים מיץ תפוזים ושמנת חמוצה ומקציפים במהירות איטית עד לקבלת מסה אחידה וחלקה. מוסיפים פרג שלם ומערבבים בעזרת מרית או כף.

יוצקים לתבניות ומפזרים מלמעלה את קליפות התפוז (לא חייבים). מכניסים לתנור ואופים במשך 50-55 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר במשך שעה לפחות.

הכנת הזיגוג:

מערבבים את כל מרכיבי הזיגוג בקערית עד לקבלת קרם חלק. מזלפים על העוגה (בעזרת כפית), מניחים למשך 10-20 דקות ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות