כתום עמוק: קראק פאי דלעת עם טוויסט קרמי - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון כתום עמוק: קראק פאי דלעת עם טוויסט קרמי

קרם דלעת שמתווסף לעוגת קראק פאי מביא את הקלאסיקה הניו יורקית לשיאים מתוקים חדשים. מתכון ממכר של עפרי רהב ממסעדת קלארו

תבנית 22 דרגת קושי: קל
פאי דלעת
יהונתן בן חיים
4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לעוגה:

165 גרם (3/4 כוס דחוסה) סוכר חום כהה (מוסקבדו - הצפוף והדביק)

50 גרם (חצי כוס וכף) אבקת סוכר

90 גרם חמאה מומסת

2 ביצים

190 גרם (כוס ורבע) קמח

10 גרם (שקית) אבקת אפייה

5 גרם מלח ים

למלית הדלעת:

185 גרם גבינת שמנת איכותית

320 גרם דלעת הכי פשוטה שיש

35 מ"ל רום

3 ביצים

225 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) אבקת סוכר

הוראות הכנה

מוצאים את גבינת השמנת מהמקרר לטמפרטורת החדר.

מחממים תנור לחום גבוה, צולים את הדלעת עד לריכוך. 

את בשר הדלעת, מועכים כמו פירה (או במזלג או בבלנדר).

כעת מכוונים את התנור ל-160 מעלות.

הכנת העוגה:

במיקסר עם וו הקצפה מערבבים: סוכר חום, אבקת סוכר וחמאה מומסת.

מוספים את שתי הביצים, אחת אחרי השנייה עד לאיחוד.

לאחר איחוד המסה מוסיפים חומרים יבשים: קמח, אבקת אפייה ומלח- מערבלים עד לקבלת בצק דביק וחלק.

משמנים את התבנית, ויוצקים את הבצק.

למלית דלעת:

במיקסר עם וו גיטרה, מערבלים את גבינת השמנת עד לריכוך (3 דקות).

מוסיפים את פירה הדלעת, ומערבלים 2-3 דקות נוספות לקבלת מסה אחידה.

מוסיפים רום, שלוש ביצים אחת אחרי השנייה, חמאה מומסת, אבקת סוכר וממשיכים לערבב עד להטמעה.

יוצקים את המלית מעל בצק העוגה.

ניתן להוסיף למלית תבלינים כמו קורט קינמון/ הל/ציפורן/אגוז מוסקט טחון 

אופים 40 דקות בדיוק ב-160 מעלות.

ניתן לעטר במעט אבקת סוכר (כבתצלום).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות