מתכון

כתום עמוק: קראק פאי דלעת עם טוויסט קרמי

קרם דלעת שמתווסף לעוגת קראק פאי מביא את הקלאסיקה הניו יורקית לשיאים מתוקים חדשים. מתכון ממכר של עפרי רהב ממסעדת קלארו

עפרי רהב, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עפרי רהב, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית 22
זמן בישול:שעה
פאי דלעת

רכיבים

לעוגה:

  • 165 גרם (3/4 כוס דחוסה) סוכר חום כהה (מוסקבדו - הצפוף והדביק)
  • 50 גרם (חצי כוס וכף) אבקת סוכר
  • 90 גרם חמאה מומסת
  • 2 ביצים
  • 190 גרם (כוס ורבע) קמח
  • 10 גרם (שקית) אבקת אפייה
  • 5 גרם מלח ים

למלית הדלעת:

  • 185 גרם גבינת שמנת איכותית
  • 320 גרם דלעת הכי פשוטה שיש
  • 35 מ"ל רום
  • 3 ביצים
  • 225 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) אבקת סוכר

הוראות הכנה

מוצאים את גבינת השמנת מהמקרר לטמפרטורת החדר.

מחממים תנור לחום גבוה, צולים את הדלעת עד לריכוך. 

את בשר הדלעת, מועכים כמו פירה (או במזלג או בבלנדר).

כעת מכוונים את התנור ל-160 מעלות.

הכנת העוגה:

במיקסר עם וו הקצפה מערבבים: סוכר חום, אבקת סוכר וחמאה מומסת.

מוספים את שתי הביצים, אחת אחרי השנייה עד לאיחוד.

לאחר איחוד המסה מוסיפים חומרים יבשים: קמח, אבקת אפייה ומלח- מערבלים עד לקבלת בצק דביק וחלק.

משמנים את התבנית, ויוצקים את הבצק.

למלית דלעת:

במיקסר עם וו גיטרה, מערבלים את גבינת השמנת עד לריכוך (3 דקות).

מוסיפים את פירה הדלעת, ומערבלים 2-3 דקות נוספות לקבלת מסה אחידה.

מוסיפים רום, שלוש ביצים אחת אחרי השנייה, חמאה מומסת, אבקת סוכר וממשיכים לערבב עד להטמעה.

יוצקים את המלית מעל בצק העוגה.

ניתן להוסיף למלית תבלינים כמו קורט קינמון/ הל/ציפורן/אגוז מוסקט טחון 

אופים 40 דקות בדיוק ב-160 מעלות.

ניתן לעטר במעט אבקת סוכר (כבתצלום).

תגובות