פנפורטה: העוגה האיטלקית לחג המולד

עוגה איטלקית מסורתית שמקורה בעיר סיינה שבטוסקנה מהמאה ה-13. עוגה מסורתית זו אמנם נאכלת בכל השנה, אבל היא קינוח מסורתי בחג המולד. מתכון של מסעדת רונימוטי

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פנפורטה
עוגת חג המולד האיטלקית - פנפורטהצילום: Getty Images IL
הארץ
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

פנפורטה, העוגה האיטלקית מימי הביניים, שמקורה מהעיר סיינה נקראת גם לחם חזק - לא בשל מרקמה, אלא דווקא בגלל תבליניה העזים שכללו בעבר פלפל שחור. המתכון המקורי כלל מעבר לפלפל בעיקר אגוזים ודבלים, אך היום - היד משוחררת ואפשר לשלב גם שוקולד ושאר פירות יבשים אהובים.

רכיבים

  • 100 גרם אגוזי לוז או פיסטוק או מעורב
  • 100 גרם שקדים קלופים
  • 1 כפית זרעי כוסברה שבורים
  • 1 כפית קינמון
  • קורט פלפל שחור
  • 50 גרם תאנים מיובשות חתוכות
  • 1 כף אבקת קקאו
  • 200 גרם משמש קצוץ
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 50 גרם קמח לבן
  • 4 כפות דבש
  • 2 כפות חמאה

הוראות הכנה

1.מערבבים את הפירות, האגוזים, קליפת הלימון התבלינים, הקקאו והקמח ביחד.

2.ממיסים במחבת את החמאה והדבש ויוצקים על התערובת.

3.מערבבים עד לחיבור כל החומרים.

4.מעבירים לתבנית משומנת ואופים ב – 150 מעלות למשך 15 דקות.

5.מקררים, מפדרים באבקת סוכר ופורסים לפרוסות.

תגובות