פנפורטה: העוגה האיטלקית לחג המולד - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פנפורטה: העוגה האיטלקית לחג המולד

עוגה איטלקית מסורתית שמקורה בעיר סיינה שבטוסקנה מהמאה ה-13. עוגה מסורתית זו אמנם נאכלת בכל השנה, אבל היא קינוח מסורתי בחג המולד. מתכון של מסעדת רונימוטי

דרגת קושי: קל
פנפורטה
Getty Images IL

פנפורטה, העוגה האיטלקית מימי הביניים, שמקורה מהעיר סיינה נקראת גם לחם חזק - לא בשל מרקמה, אלא דווקא בגלל תבליניה העזים שכללו בעבר פלפל שחור. המתכון המקורי כלל מעבר לפלפל בעיקר אגוזים ודבלים, אך היום - היד משוחררת ואפשר לשלב גם שוקולד ושאר פירות יבשים אהובים.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

100 גרם אגוזי לוז או פיסטוק או מעורב

100 גרם שקדים קלופים
1 כפית זרעי כוסברה שבורים
1 כפית קינמון
קורט פלפל שחור
50 גרם תאנים מיובשות חתוכות
1 כף אבקת קקאו
200 גרם משמש קצוץ
קליפה מגוררת מלימון אחד
50 גרם קמח לבן
4 כפות דבש
2 כפות חמאה

הוראות הכנה

1.מערבבים את הפירות, האגוזים, קליפת הלימון התבלינים, הקקאו והקמח ביחד.

2.ממיסים במחבת את החמאה והדבש ויוצקים על התערובת.

3.מערבבים עד לחיבור כל החומרים.

4.מעבירים לתבנית משומנת ואופים ב – 150 מעלות למשך 15 דקות.

5.מקררים, מפדרים באבקת סוכר ופורסים לפרוסות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות