תגוונו קצת: עוגת שמרים מפתיעה עם פרג ושוקולד לבן - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תגוונו קצת: עוגת שמרים מפתיעה עם פרג ושוקולד לבן

הכניסו קצת גיוון לעוגות השמרים שלכם עם מילוי של פרג ושוקולד לבן ממתכון של הקונדיטורית מאיה כהן מקפה ליזלוטה

דרגת קושי: קל
עוגת שמרים פרג ושוקולד לבן
מגד גוזני

עוגות שמרים עסיסית ומושחתת עם המון חמאה ומילוי מפנק. בדרך כלל אנחנו מכינות אותן עם מלית שוקולד, שוקולד וחלבה, לפעמים עם גבינת ריקוטה או קינמון. לאחרונה הכנו עוגיות מגולגלות במילוי פרג מהמתכון של סבתא גילה. כשנשארה לנו מלית החלטנו לנסות לשדך אותה לבצק שמרים עשיר ולהוסיף שוקולד לבן שמאזן את המרירות הטבעית של הפרג. התוצאה היתה מעולה ונכנסה לרשימת העוגות הקבועות שלנו. אופציה מצוינת לגיוון עוגות השמרים השוקולדיות הרגילות.

אפשר ואף רצוי להכין כמות כפולה מהבצק ולהכין עוגה נוספת במלית שונה. ניתן להקפיא את העוגה לפני ההתפחה השנייה. מפשירים בטמפרטורת החדר וממשיכים לפי המתכון.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

חומרים לבצק:

250 גרם קמח לבן

2 ביצים בגודל לארג'

25 מ"ל חלב

50 גרם סוכר

15 גרם שמרים טריים

3 גרם מלח

125 גרם חמאה קרה

חומרים למלית פרג:

100 גרם פרג טחון טרי

100 גרם סוכר

200 מ"ל חלב

20 גרם דבש (כף אחת)

קליפה מגוררת מחצי לימון

20 גרם חמאה

100 גרם שוקולד לבן קצוץ או מטבעות שוקולד לבן

ביצה טרופה לזיגוג העוגה לפני האפייה

חומרים לסירופ סוכר:

50 גרם סוכר

50 מ"ל מים

הוראות הכנה

במיקסר עם וו לישה, לשים את כל החומרים (למעט החמאה) למשך 5 דקות.

ממשיכים ללוש ומוסיפים חמאה בקוביות בהדרגה עד שנבלעות בתערובת.

מעבירים את הבצק לקופסה סגורה ומעבירים לתפיחה ראשונה ללילה במקרר.

מכינים את המלית:

בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב, סוכר, דבש וקליפת לימון. מוסיפים את הפרג ומבשלים תוך כדי בחישה עד שמסמיך. מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה ובוחשים. מצננים היטב.

מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל אחד מהחלקים, מורחים מחצית מכמות המלית, מפזרים שוקולד לבן ומגלגלים לגליל הדוק.

חותכים כל גליל ל-6 פרוסות ומסדרים בשתי שורות בתבנית אינגליש קייק משומנת, עם הצד החתוך כלפי מעלה. העוגה מורכבת משתי שורות, שש שושנים בכל שורה.

מכסים את התבנית ומתפיחים התפחה שנייה עד להכפלת הנפח.

מורחים במברשת ביצה טרופה על העוגה.

אופים ב-170 מעלות 30-35 דקות. בזמן שהעוגה בתנור, מרתיחים יחד סוכר ומים ליצירת סירופ.

בתום האפייה מספיגים את העוגה בסירופ סוכר.

טיפים

חשוב לעבוד עם פרג טחון טרי. פרג לא טרי נוטה להיות מעופש ומריר. ניתן לשמור פרג טחון טרי במקפיא ולהשתמש לפי הצורך



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות