בראוניז חמאת בוטנים, בייגלה ומלח ים - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בראוניז חמאת בוטנים, בייגלה ומלח ים

אוהבים שילובים של מתוק ומלוח? הבראוניז האלה משלבים מליחות בשלושה מרקמים: בחמאת בוטנים, בבייגלה ובקצת מלח ים נגיס מעל. זהירות, המתכון של מאיה כהן מקפה ליזלוטה, ממכר

דרגת קושי: קל
בראוניז חמאת בוטנים, בייגלה ומלח ים
מגד גוזני

שילובים של מתוק ומלוח אהובים עלי במיוחד. כאן הוספתי מליחות בכמה מרקמים: חמאת בוטנים קרמית, בייגלה פריכים ומלח ים לפריכות הנגיסה הסופית. את הבייגלה אני מעדיפה להוסיף רק מעל הבלילה ולא לשלב אותו בתוכה, כדי שלא יתרכך. לגרסה פחות מלוחה ניתן להחליף את חמאת הבוטנים בנוטלה באותה כמות. לא פחות טעים.

בבראוניז יש כמות גדולה סוכר. אני לא ממליצה להפחית את כמות הסוכר כי הוא תורם לא רק למתיקות אלא גם ובעיקר למרקם הפאדג'י. הקפה והתוספות המלוחות מאזנים את המתיקות.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

250 גרם שוקולד מריר

240 גרם חמאה

1 אספרסו קצר או כפית קפה נמס מומסת במעט מים חמים

5 גרם ברנדי

4 ביצים

460 גרם (2 כוסות ושליש) סוכר

200 גרם (כוס ורבע) קמח

250 גרם (כוס) חמאת בוטנים

80 גרם בייגלה שמיניות (שקית קטנה)

מלח ים לפיזור

הוראות הכנה

שמים את השוקולד והחמאה בקערת נירוסטה. מניחים מעל סיר עם מים רותחים וממיסים בעדינות. אם הרתיחה חזקה מידי מנמיכים את האש. מוסיפים לתערובת השוקולד את הקפה והברנדי.

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים ביצים וסוכר לקצף לא מאוד תפוח. מוסיפים לקערת המיקסר את תערובת השוקולד ומערבבים. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שאחיד, יש להימנע מערבוב יתר.

מעבירים את הבלילה לתבנית בגודל 25X 25 עם נייר אפייה משומן. מפזרים מעל חמאת בוטנים בעיגולים קטנים (עם כפית או בשקית זילוף) בשורות ישרות. יוצרים דוגמה על ידי פסים שתי וערב. מעבירים סכין בעדינות בין עיגולי חמאת הבוטנים ומייצרים בין העיגולים פסים. חוזרים על הפעולה לאורך וגם לרוחב התבנית. מסדרים מעל הדוגמה שנוצרה את הבייגלה בשורות ומפזרים מלח ים.

אופים ב-175 מעלות 30 דקות. מצננים היטב ומעבירים למקפיא לפני החיתוך. חותכים את הבראוניז לריבועים כשהם קפואים ומגישים בטמפרטורת החדר.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות