עוגת תותים ושמנת בזיגוג שמנת - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת תותים ושמנת בזיגוג שמנת

לכאורה מדובר בעוגה בחושה פשוטה להכנה, אבל ברגע אחד היא משודרגת בעזרת זיגוג שמנת סמיך לכדי עוגה חגיגית. מתכון של מאיה כהן מקפה ליזלוטה, רגע לפני שעונת התותים מסתיימת

תבנית קוגלהוף דרגת קושי: קל
עוגת תותים ושמנת
מגד גוזני

השילוב הקלאסי של תותים ושמנת מופיע בקינוחים רבים החל מזה הפשוט ביותר של תותים ושמנת ממותקת, ועד לעוגת שכבות מורכבות עם שכבות של תותים וקרם. כאן בחרנו בגרסת ביניים של עוגה בחושה פשוטה להכנה, שמשודרגת בעזרת זיגוג שמנת סמיך. התותים מופיעים כאן בשני מרקמים, גם אפויים בתוך העוגה וגם טריים בקישוט.

6תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

150 גרם חמאה רכה

200 גרם (1 כוס) סוכר

1 כפית מחית או תמצית וניל

3 ביצים

250 גרם (גביע ורבע) שמנת חמוצה

300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח

5 גרם אבקת אפייה

3 גרם סודה לשתייה

3 גרם מלח

קליפת לימון מגורדת מחצי לימון

300 גרם תותים שטופים וקצוצים

לזיגוג:

 2 כפות שמנת חמוצה

כ-250 גרם אבקת סוכר

לקישוט:

תותים קצוצים

הוראות הכנה

מקציפים חמאה, סוכר והווניל עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. במהלך ההקצפה מנקים את דפנות המיקסר מספר פעמים.

מוסיפים ביצים בהדרגה, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית. מוסיפים ביצים רק כאשר הכמות הנוספת נטמעה בתערובת. במהלך ההקצפה מנקים את דפנות המיקסר מספר פעמים.

בקערה מנפים יחד אבקות: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. מוסיפים את גרדת הלימון לתערובת הקמח ומערבבים מעט.

מחליפים לוו גיטרה, מוסיפים אבקות ושמנת חמוצה לסירוגין. בשלב זה יש להמנע מערבוב יתר – רק עד שהתערובת אחידה.

מוסיפים כ-3/4 מהתותים הקצוצים לבלילה ומערבבים ערבוב קצר מאד רק עד להטמעתם בבלילה.

מעבירים את הבלילה לתבנית קוגלהוף משומנת היטב. מפזרים מעל הבלילה את יתרת התותים (זו תהיה תחתית העוגה לאחר האפייה).

אופים ב-165 מעלות כ-60 דקות. זמן האפייה משתנה בהתאם לתנור ולתבנית, רצוי להתחיל לבדוק אחרי 40 דקות של אפייה.

מצננים לגמרי את העוגה ומחלצים בעדינות מן התבנית.

מכינים את הזיגוג:

מערבבים היטב את כל חומרי הזיגוג עד למרקם סמיך מאד ואחיד. אם הזיגוג דליל מידי, מוסיפים אבקת סוכר. אם סמיך מדי, מוסיפים שמנת חמוצה.

מורחים את הזיגוג באופן חופשי על העוגה בעזרת לקקן. לאחר שהזיגוג מתייצב מקשטים בתותים טריים קצוצים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות