מתכון |

עוגת תותים ושמנת בזיגוג מטריף

לכאורה מדובר בעוגה בחושה פשוטה להכנה, אבל ברגע אחד היא משודרגת בעזרת זיגוג שמנת סמיך לכדי עוגה חגיגית. מתכון של מאיה כהן מקפה ליזלוטה, רגע לפני שעונת התותים מסתיימת

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת תותים ושמנת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
תבנית קוגלהוף

השילוב הקלאסי של תותים ושמנת מופיע בקינוחים רבים החל מזה הפשוט ביותר של תותים ושמנת ממותקת, ועד לעוגת שכבות מורכבות עם שכבות של תותים וקרם. כאן בחרנו בגרסת ביניים של עוגה בחושה פשוטה להכנה, שמשודרגת בעזרת זיגוג שמנת סמיך. התותים מופיעים כאן בשני מרקמים, גם אפויים בתוך העוגה וגם טריים בקישוט.

רכיבים

  • 150 גרם חמאה רכה

  • 200 גרם (1 כוס) סוכר

  • 1 כפית מחית או תמצית וניל

  • 3 ביצים

  • 250 גרם (גביע ורבע) שמנת חמוצה

  • 300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח

  • 5 גרם אבקת אפייה

  • 3 גרם סודה לשתייה

  • 3 גרם מלח

  • קליפת לימון מגורדת מחצי לימון

  • 300 גרם תותים שטופים וקצוצים

לזיגוג:

  •  2 כפות שמנת חמוצה

  • כ-250 גרם אבקת סוכר

לקישוט:

  • תותים קצוצים

הוראות הכנה

מקציפים חמאה, סוכר והווניל עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. במהלך ההקצפה מנקים את דפנות המיקסר מספר פעמים.

מוסיפים ביצים בהדרגה, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית. מוסיפים ביצים רק כאשר הכמות הנוספת נטמעה בתערובת. במהלך ההקצפה מנקים את דפנות המיקסר מספר פעמים.

בקערה מנפים יחד אבקות: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. מוסיפים את גרדת הלימון לתערובת הקמח ומערבבים מעט.

מחליפים לוו גיטרה, מוסיפים אבקות ושמנת חמוצה לסירוגין. בשלב זה יש להמנע מערבוב יתר – רק עד שהתערובת אחידה.

מוסיפים כ-3/4 מהתותים הקצוצים לבלילה ומערבבים ערבוב קצר מאד רק עד להטמעתם בבלילה.

מעבירים את הבלילה לתבנית קוגלהוף משומנת היטב. מפזרים מעל הבלילה את יתרת התותים (זו תהיה תחתית העוגה לאחר האפייה).

אופים ב-165 מעלות כ-60 דקות. זמן האפייה משתנה בהתאם לתנור ולתבנית, רצוי להתחיל לבדוק אחרי 40 דקות של אפייה.

מצננים לגמרי את העוגה ומחלצים בעדינות מן התבנית.

מכינים את הזיגוג:

מערבבים היטב את כל חומרי הזיגוג עד למרקם סמיך מאד ואחיד. אם הזיגוג דליל מידי, מוסיפים אבקת סוכר. אם סמיך מדי, מוסיפים שמנת חמוצה.

מורחים את הזיגוג באופן חופשי על העוגה בעזרת לקקן. לאחר שהזיגוג מתייצב מקשטים בתותים טריים קצוצים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ