עוגת גלידה של פעם - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת גלידה של פעם

מעדן שטעמו פשוט אינו מתיישן. אני בוחרת תמיד להכין אותו ב"פיירקס" מלבני, בשביל הנוסטלגיה

דרגת קושי: בינוני
עוגת גלידה
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

חומרים (לתבנית "פיירקס" מלבנית):

250 גרם שוקולד מריר

3 כפות קפה נמס

200 גרם חמאה או מרגרינה, חתוכה לחתיכות

3 כפות קוניאק או ברנדי

100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

4 ביצים מופרדות

3 כפות סוכר

1/2 חבילת ביסקוויטים פתי בר

לעיטור: שוקולד מריר מגורר

הכנה:

הוראות הכנה

שוברים את השוקולד לקוביות ושמים אותן יחד עם הקפה, החמאה (או המרגרינה) והקוניאק בסיר קטן, על להבה נמוכה. בוחשים עד שיימס. מצננים במקרר.

בינתיים מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים לקצף יציב עם שלוש כפות הסוכר. את החלמונים טורפים ומוסיפים לתערובת השוקולד כשהיא צוננת מספיק.

מקפלים את קצף החלבונים לתוך התערובת.

מרפדים תבנית בביסקוויטים. אפשר לטפטף גם עליהם מעט ברנדי או ליקר או קפה חזק. יוצקים עליהם את תערובת השוקולד. מכסים בעטיף ניילון נצמד, מקפיאים.

לפני ההגשה: מגררים שוקולד מריר על העוגה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות