מתכון |

עוגת ביסקוויטים וגלידה של פעם

מעדן שטעמו פשוט אינו מתיישן. אני בוחרת תמיד להכין אותו ב"פיירקס" מלבני, בשביל הנוסטלגיה

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נירה רוסו
דירוג הגולשים
דרגת קושי:בינוני
זמן בישול:45 דקות
אפשר גם לקרוא לזה עוגת ביסקוויטים

תגיות קשורות:

רכיבים

  • חומרים (לתבנית "פיירקס" מלבנית):

  • 250 גרם שוקולד מריר

  • 3 כפות קפה נמס

  • 200 גרם חמאה או מרגרינה, חתוכה לחתיכות

  • 3 כפות קוניאק או ברנדי

  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

  • 4 ביצים מופרדות

  • 3 כפות סוכר

  • 1/2 חבילת ביסקוויטים פתי בר

  • לעיטור: שוקולד מריר מגורר

  • הכנה:

הוראות הכנה

שוברים את השוקולד לקוביות ושמים אותן יחד עם הקפה, החמאה (או המרגרינה) והקוניאק בסיר קטן, על להבה נמוכה. בוחשים עד שיימס. מצננים במקרר.

בינתיים מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים לקצף יציב עם שלוש כפות הסוכר. את החלמונים טורפים ומוסיפים לתערובת השוקולד כשהיא צוננת מספיק.

מקפלים את קצף החלבונים לתוך התערובת.

מרפדים תבנית בביסקוויטים. אפשר לטפטף גם עליהם מעט ברנדי או ליקר או קפה חזק. יוצקים עליהם את תערובת השוקולד. מכסים בעטיף ניילון נצמד, מקפיאים.

לפני ההגשה: מגררים שוקולד מריר על העוגה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ