אצבעות נוטלה עם חלבה וקראמבל אגוזי לוז

ישנן דרכים רבות להכין חיתוכיות טעימות, זוהי הגרסה המושחתת, אך מפנקת. מתכון של מאיה כהן, קונדיטורית קפה ליזלוטה

מאיה כהן, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אצבעות נוטלה עם חלבה וקראמבל אגוזי לוז
מאיה כהן, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל

יש אינסוף ואריאציות לחיתוכיות בצק פריך, מילוי מתוק וקראמבל. בפעמים הראשונות שהכנו קינוח כזה בקפה, הלכנו על הקלאסיקה של ריבת תות ביתית וקראמבל לימוני. עם הזמן התחלנו לעשות גרסאות יותר מושחתות ומפנקות, וזו האהובה עלינו. אנחנו חותכות את המאפה לאצבעות דקות, שמספיקות בדיוק לספק את הקרייבינג למתוק ליד הקפה.

רכיבים

לבצק:

  • 210 גרם קמח

  • 100 גרם סוכר

  • 2 חלמונים

  • 1 כפית מחית או תמצית וניל

  • קורט מלח

  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

למילוי:

  • 250 גרם נוטלה (כ3/4 ממיכל נוטלה קטן)

  • 200 גרם חלבה מפוררת

לקראמבל:

  • 50 גרם קמח לבן

  • 25 גרם אגוזי לוז קלופים

  • 50 גרם סוכר דמררה

  • 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

במעבד מזון עם להב מתכת, מעבדים יחד קמח, סוכר, חלמונים, וניל, מלח וחמאה, רק עד לקבלת בצק.

משטחים את הבצק בתבנית בגודל 25X25. מעבירים לקירור של חצי שעה לפחות במקרר או במקפיא.

בזמן שהבצק מתקרר, מכינים את הקראמבל.

במעבד מזון עם להב מתכת, טוחנים יחד קמח, אגוזי לוז וסוכר דמררה לקבלת פירורים. מוסיפים את החמאה הקרה ומעבדים רק עד לקבל פירורים גסים. שומרים עד הקראמבל במקפיא עד לשימוש.

כשהבצק קר ויציב, אופים ב-170 מעלות 10 דקות. הבצק לא צריך להיות אפוי לגמרי.
מוציאים את הבצק מהתנור ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.

מורחים על הבצק את הנוטלה ומפזרים מעל את החלבה המפוררת. מפזרים מעל החלבה את הקראמבל הקפוא באופן שווה.

מחזירים לתנור ב170- מעלות ל-30 דקות, עד להזהבת הקראמבל. מצננים לחלוטין וחותכים למלבנים. מכינים קפה ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ