שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מאיה כהן, שף קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

כשאנחנו מכינות את הבלונדיז שלנו בקפה, זה תמיד עם נוטלה. ניסינו בעבר תוספות אחרות, אבל כולנו מעדיפים את הגרסה עם הנוטלה. כשחשבנו על מאפים מיוחדים לכבוד חג השבועות, היה לנו ברור שאי אפשר לוותר על בלונדיז הנוטלה שלנו. אבל איך זה קשור לשבועות? החלטנו לנסות להוסיף גם גבינת שמנת, בין שלוליות הנוטלה ולראות מה יקרה.

ובכן, אין ספק שמעכשיו לא נוכל לאפות יותר סתם בלונדיז רק עם נוטלה. תוספת הגבינה כל כך משדרגת! היא מוסיפה את טיפת החמצמצות שמאזנת את הכל ותורמת לתחושת הנימוחות שאנחנו כל כך אוהבות בבלונדיז שלנו. והכי טעים? לאכול את זה קר ישר מהמקרר או מהמקפיא. נסו ולא תתחרטו.

רכיבים

לבלונדיז:

  • 350 גרם חמאה רכה
  • 300 גרם סוכר דמררה
  • 200 גרם סוכר לבן
  • 2 כפיות מחית או תמצית וניל
  • 4 ביצים
  • 2 מנות אספרסו קצר (או 2 כפיות קפה נמס מומסות ב-60 מ"ל מים רותחים)
  • 450 גרם קמח
  • 5 גרם אבקת אפייה
  • 8 גרם מלח
  • 300 גרם נוטלה

למלית הגבינה:

  • 300 גרם גבינת שמנת 30% שומן
  • 30 גרם חמאה רכה מאד
  • 50 גרם סוכר
  • 1 כפית מחית או תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • 30 גרם פודינג וניל

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות.

מכינים את מלית הגבינה: מניחים בקערה את כל חומרי המלית. טורפים היטב לקבלת בלילה חלקה ואחידה. מעבירים למקרר להתייצבות ובינתיים מכינים את הבלונדיז.

מכינים את הבלונדיז: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה, וניל ואת שני סוגי הסוכר. במהלך הערבוב מנקים את דפנות המיקסר מספר פעמים. מוסיפים ביצים וקפה בהדרגה, תוך כדי ערבוב במהירות בינונית. מוסיפים ביצים רק כאשר הכמות הנוספת נטמעה בתערובת. גם כאן, במהלך הערבוב מנקים את דפנות המיקסר מספר פעמים.

מנפים יחד קמח, אבקת אפייה ומלח.

מוסיפים לקערת המיקסר את הקמח המנופה, ומערבבים רק עד שנטמע בתערובת.

בלונדיז נוטלה וגבינת שמנת
בלונדיז נוטלה וגבינת שמנתצילום: מגד גוזני

מרפדים תבנית בגודל 30X40 בנייר אפייה.

מעבירים את בלילת הבלונדיז לתבנית ומשטחים בעזרת מרית. בעזרת שק זילוף או 2 כפיות, מפזרים שלולית נוטלה קטנות מעל הבלילה. משאירים מרווחים לבלילת הגבינה בין העיגולים.

מפזרים את בלילת הגבינה בין שלוליות הנוטלה. יוצרים בסכין דוגמת שיש בין הנוטלה לגבינה, על ידי העברת הסכין בפסים ישרים לאורך ולרוחב התבנית.

אופים ב-160 מעלות כ-32 דקות, עד שהגבינה מתייצבת ומזהיבה.

מצננים היטב ופורסים לריבועים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ