איך מכינים מוצ'י יפני ממולא בגלידה?

מוצ'י הוא אחד החטיפים הפופולריים ביפן ובשנים האחרונות עולה קרנו כקינוח לגיטימי גם בשאר העולם. שף יאמה סאן ממסעדת TYO חולק מתכון לכדורי בצק האורז הדביקים והממכרים, הפעם במילוי גלידה

יאמה סאן, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
כדורי גלידת מוצ'י יפנית
תענוג יפני קריר, גלידת מוצ'יצילום: מגד גוזני
יאמה סאן, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

מוצ'י הוא שם כללי לחטיף שמכינים מאורז דביק מאוד. בדרך כלל הוא נאכל בטעם מתוק, אך אפשר למצוא גרסאות מלוחות שלו. בגרסה היפנית המתוקה אוכלים את הכדורים האלו במלית של שעועית אזוקי (למלית מהשעועית קוראים נק), אולם בשנים האחרונות - כנראה בהשפעת המערב כמו גם חיבתם של היפנים למתוקים, חלחלה גרסה של מלית שוקולד למסעדות ולדוכנים והפכה ללהיט מקומי, אם כי לא ממש מסורתי.

ניתן לאכול את כדורי המוצ'י כשהם מאודים, מבושלים, מטוגנים, ולעיתים גם אפויים. הם דביקים מאוד ומכינים אותם מאורז מאודה. סוג האורז המיוחד הוא אורז מוצ'י, דביק ביותר. האורז מאודה בטקסיות בתיבת עץ, ולאחר האידוי מועבר לכלי אבן גדול. כאן מתקיים טקס שלם ובו מכים באורז בעזרת מחבט מיוחד, כדי להפוך אותו לעיסה שתהפוך בהמשך לבצק. ממנו קורצים כדורים, ממלאים ומאדים או מטגנים. דרך אגב, זהו מאכל המיוחד שאוכלים ביפן בראש השנה, ובאירועים חגיגיים אחרים, כמו פריחת הדובדבן, מעבר לדירה חדשה וכדומה.

רכיבים

לגלידה:

  • קרם אנגלז
  • 480  גרם חלב 2 כוסות
  • 240 ג רם שמנת מתוקה 38% 1 כוס
  • 6  חלמונים
  • מקל וניל אחד
  • 150  גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 18 גרם מאצ׳ה (3 כפות)

לבצק המוצ׳י (בצק האורז הדביק):

  • כוס קמח אורז דביק
  • חצי כוס סוכר
  • 3/4 כוס מים
  • קורנפלור למשטח העבודה

הוראות הכנה

הכנת הגלידה:

בסיר, מחממים את כל המרכיבים מלבד החלמונים.

בקערה נפרדת, טורפים את החלמונים. 

כשתערובת החלב חמה, יוצקים מעט על החלמונים להשוואת טמפרטורות ובהמשך, יוצקים את שארית התערובת לחלמונים ומערבבים. 

מחזירים שוב לקלחת החלב ומבשלים עד לטמפרטורה של 85 מעלות למשך שתי דקות
כדי להיות בטוחים מחיידקים.

מסננים את התערובת ומעבירים מיד לקירור. 

נותנים לתערובת לנוח כשמונה שעות בקירור. 

בתום הקירור, מכניסים למכונת הגלידה ומקפיאים. 

מתוך הגלידה שנוצרה, קורצים כדורים בגודל של כף ומניחים במגש. מעבירים להקפאה. 

הכנת בצק המוצ'י:

מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת פלסטיק.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים לחימום במיקרוגל לשתיים וחצי דקות. 

מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים היטב.

מחזירים למיקרוגל, שוב מכוסה עם ניילון נצמד, לעוד שתיים וחצי דקות ושוב מוציאים ומערבבים היטב.

שופכים את התערובת החמה על הקורנפלור (כיוון שהתערבות דביקה ביותר), משטחים עם הידיים ומרדדים עם מערוך לעובי של 1 ס"מ. 

קורצים עיגולים עם חותכן. 

מניחים את עיגול הבצק על ריבוע ניילון נצמד ומניחים במרכזו של העיגול את כדור הגלידה בתוך כדורי הגלידה שהכנו. עוטפים את הבצק לצורת כדור עם הניילון הנצמד ומקפיאים. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הגלידה והבצק. 

מניחים את עיגול הבצק על ריבוע ניילון נצמד ומניחים במרכזו של העיגול את כדור הגלידה בתוך כדורי הגלידה שהכנו. עוטפים את הבצק לצורת כדור עם הניילון הנצמד ומקפיאים
צילום: מגד גוזני

את שאריות הבצק מנקים קצת מהקורנפלור, לשים מעט ומרדדים שוב לשימוש נוסף. 

הכנת כדורי מוצ'י
הכנת כדורי מוצ'יצילום: מגד גוזני

כמה דקות לפני ההגשה, מוציאים מההקפאה את כדורי גלידת המוצ'י להפשרה קצרה.   

כדורי מוצ'י מוכנים להגשה
כדורי מוצ'י מוכנים להגשהצילום: מגד גוזני

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ