שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מאיה כהן, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

העוגה הזו היא דוגמה מעולה לאיך אפשר להפוך עוגה בחושה פשוטה, עם מצרכים יומיומיים, לעוגה חגיגית ומפנקת. כאן הכנו אתה בתבנית קוגלהוף כדי שתהיה גבוהה ומרשימה. ניתן גם לאפות בתבנית מלבנית שטוחה ולמרוח את הזיגוג מעל.

הגרסה עם הפקאנים מתאימה יותר למבוגרים, אך אם משמיטים אותם זו עוגה שילדים אוהבים ויכולה אפילו להחליף את עוגת השוקולד של ימי ההולדת. מקשטים את הזיגוג בסוכריות צבעוניות או בשברי שוקולד במקום הפקאנים.

רכיבים

לפקאנים קלויים:

  • 150 גרם פקאן
  • 1 כף סוכר
  • קורט מלח

לעוגה:

  • 250 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם סוכר
  • 250 גרם מייפל
  • 1 כפית מחית או תמצית וניל
  • 3 ביצים
  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • 350 גרם קמח
  • 6 גרם אבקת אפייה
  • 2 גרם סודה לשתייה
  • 3 גרם מלח

לזיגוג מייפל:

  • 120 גרם מייפל
  • 50 גרם חמאה רכה מאד
  • 300 גרם אבקת סוכר

הוראות הכנה

להכנת הפקאנים:

קוצצים גס פקאן, שוטפים היטב במים ומסננים. אני אוהבת לשטוף אגוזים לפני הקלייה כדי להסיר מהם פרורי לכלוך ואבק שאולי נדבקו. בנוסף, המים עוזרים למלח והסוכר "להידבק" טוב לאגוזים. מערבבים את הפקאן הלח עם כף סוכר וקורט מלח ואופים ב-170 מעלות למשך 10 דקות. מצננים.

מכינים את העוגה:

מקציפים חמאה, סוכר, מייפל ווניל לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. במהלך ההקצפה מנקים את דפנות המיקסר מספר פעמים.

מוסיפים ביצים בהדרגה, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית. מוסיפים ביצים רק כאשר הכמות הנוספת נטמעה בתערובת. במהלך ההקצפה מנקים את דפנות המיקסר מספר פעמים.

מנפים יחד אבקות: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.

מחליפים לוו גיטרה, מוסיפים אבקות ושמנת חמוצה לסירוגין. בשלב זה יש להימנע מערבוב יתר – רק עד שהתערובת אחידה.

מוסיפים כשני שליש מהפקאנים הקלויים ומערבבים עד שנטמעים בתערובת.

מעבירים לתבנית קוגלהוף משומנת היטב.

אופים ב-165 מעלות למשך 60 דקות. זמן האפייה משתנה בהתאם לתנור ולתבנית, רצוי להתחיל לבדוק אחרי 40 דקות של אפייה.

מצננים לגמרי את העוגה ומחלצים בעדינות מן התבנית.

מכינים את הזיגוג:

מערבבים היטב את כל חומרי הזיגוג. אם הזיגוג דליל מדי, מוסיפים אבקת סוכר. אם סמיך מדי, מוסיפים מייפל. מורחים את הזיגוג על העוגה ומפזרים מעל את יתרת הפקאנים הקלויים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ