מתכון |

עוגת הגזר של נורדיניו

יש הרבה עוגות גזר טובות בארץ, אבל אין אף אחת כמו עוגת הגזר של נורדיניו. אז ביקשנו מהשף עינב אזגורי את המתכון

עינב אזגורי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עינב אזגורי, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית אינגליש קייק
עוגת גזר של נורדיניו
עוגת גזר של נורדיניו צילום: מוטי מילרוד

תגיות:

רכיבים

מתכון עוגת גזר:

  • 2 ביצים בינונית (M)
  • כוס פחות 2 כפות סוכר (180 גרם)
  • כוס (140 גרם) קמח
  • חצי כוס שמן קנולה/חמניות (120 מ"ל)
  • קורט מלח
  • כפית שטוחה אבקת אפייה (2 גרם)
  • כפית סודה לשתייה (3 גרם)
  • כפית קינמון טחון (4 גרם)
  • רבע כפית ג'ינג'ר טחון (1 גרם)
  • 2 גזרים בינוניים מגורדים (225 גרם)
  • 2 כפות (30 מ"ל) מיץ תפוזים

פרוסטינג גבינת שמנת:

  • 3/4 גביע גבינת שמנת (150 גרם)
  • חצי כוס אבקת סוכר (60 גרם)
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל
  • חצי מכל שמנת מתוקה (100 גרם)

הוראות הכנה

במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את הביצים והסוכר לקצף תפוח ובהיר. במקביל בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח ותבלינים.

כשהמסה תפוחה מטמיעים את השמן בזילוף איטי עד הטמעה מלאה, מוסיפים את היבשים במינימום ערבוב, לאחר מכן את הגזר ולבסוף את מיץ התפוזים. מערבבים קלות ויוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש ואופים בתנור בחום של 160 מעלות למשך 50-60 דקות (מומלץ לבצע בדיקת קיסם יבש כבר אחרי 45 דקות)

לציפוי:

בקערה מערבבים גבינת שמנת, אבקת סוכר מלח ווניל למסה חלקה ללא גושים, במקביל מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה אך יציבה, מקפלים את הקצפת למסה של הגבינה.

לאחר צינון של העוגה לטמפרטורת החדר מורחים את הציפוי על העוגה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ