שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מיקי שמו, קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:מתאים לטארט קוטר (22)
עוגה עם המון תפוחים ושטרויזל שקדים
עוגה עם המון תפוחים ושטרויזל שקדים צילום: דניאל לילה

תגיות:

רכיבים

רשימת חומרים לבצק:

  • 190 גרם (1/4 1 כוסות+ כפית) קמח לבן מנופה
  • קורט מלח
  • 60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 15 גרם (1/2 1 כפות) שמן קוקוס
  • 50 מ"ל (1/4 כוס פחות כפית) מי קרח

רשימת חומרים לתפוחים:

  • 1 ק"ג  (כ- 8 יחידות)  תפוחים ירוקים מסוג גרני סמית
  • 2 כפות חמאה
  • 250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר קנים/ סוכר דמררה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קינמון- לא חובה

רשימת חומרים לשטורייזל שקדים:

  • 60 גרם (1/2 כוס+ כף) שקדים טחונים
  • 60 גרם (1/4 כוס+ כף) סוכר דמררה
  • 60 גרם (1/2 כוס פחות כף) קמח לחם (או קמח רגיל) מנופה
  • 60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

להרכבת העוגה:

  • 60 גרם (1/2 2 כפות) כפות ריבת משמש
  • 2-3 כפות פירורי לחם

הוראות הכנה

מכינים את הבצק: שמים בקערת מעבד מזון קמח, מלח וחמאה ומערבלים בפולסים עד לקבלת פירורים. מוסיפים שמן קוקוס ומים ומערבלים רק עד לקבלת בצק, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 30 דקות.

מכינים את המלית: קולפים את התפוחים ומנקים את מהליבה. חוצים ופורסים לחצאי עיגולים בעובי 1/2 ס"מ.

מחממים חמאה במחבת גדולה. מוסיפים תפוחים, סוכר, תמצית וניל וקינמון ומבשלים 7-8 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהתפוחים מתרככים מעט אך עדיין מוצקים. מעבירים את התפוחם למסננת ומצננים עד לשימוש. הסינון חשוב כדי לסלק את מהתפוחים עודף נוזלים שעלולים להרטיב את הבצק.

מכינים את השטרוייזל: טוחנים במעבד מזון מערבלים את כל החומרים עד לקבלת תערובת פירורית. מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר עד לשימוש.

מרכיבים ואופים: מחממים תנור לחום 170 מעלות.

על משטח מקומח מרדדים את הצק לעיגול בעובי 3-5 מ"מ וקוטר 27 ס"מ ומרפדים בו את התחתית ודפנות התבנית. עוברים עם מערוך על שולי התבנית כדי להסיר את עודפי הבצק.

מורחים ריבת משמש על תחתית הבצק (לא על הדפנות) ומפזרים מעל פרוי לחם. מניחים מעל פרוסות התפוחים בשכבות יפות ומפזרים את השרויזל כך שיכסה את כל התפוחים.

אופים כשעה עד שפני השטוייזל ושולי העוגה מזהיבים. בזמן האפייה העוגה נוחתת מעט (כי התפוחים מתכווצים). מצננים לפני ההגשה.

שומרים במקרר עד 3 ימים.

גיוון: ניתן להכין את העוגה בתבנית בקוטר 20 ס"מ. תתקבל עוגה מעט יותר גבוהה

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ