שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מיקי שמו, שף קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:מתאים לקערה קוטר (18)

בתערובת המוס החלפתי מחצית מהשמנת המתוקה בתערובת של יוגורט ושמנת לבישול (15%). הוספתי גם שוקולד לבן, שמייתר את השימוש ומייצב את המוס. כשמצרפים למוס הקליל יחסית תפוחים טריים וציפוי קראנצ'י עתיר גרעינים מתקבל קינוח נהדר עם קצת פחות ייסורי מצפון.

תגיות:

רכיבים

למוס:

  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה 15%
  • 200 גרם (1 גביע) יוגורט 3%
  • 300 גרם שוקולד לבן
  • 375 מ"ל (1/2 1 מיכלים) שמנת מתוקה 38%

לשטרוייזל מוזלי:

  • 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר דמררה
  • 50 גרם (1/2 כוס) תערובת גרעינים (גרעיני חמנייה, דלעת, פשתן ועוד)
  • 50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
  • 50  גרם ( 1/2 כוס פחות 1 כף) קמח לבן מנופה

לפירות:

  • 2-3 תפוחי עץ מזן פינק ליידי
  • מיץ מליים אחד או חצי לימון

הוראות הכנה

מכינים מוס גבינה:  ממיסים שוקולד לבן בבן מרי (לא במיקרוגל כדי שלא יישרף).

מחממים שמנת מתוקה 15% ויוגורט עד ל"חום שפתיים" ומערבבים עם השוקולד המומס עד עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים לטמפרטורת החדר.  

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה אך יציבה ומקפלים אותה לתערובת השוקולד. מעבירים את המוס לקערת הטרייפל, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום 4 שעות ועד 3 ימים.

מכינים את השטרוייזל: מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

 שמים בקערת מעבד מזון חמאה, סוכר דמררה, שקדים טחונים וקמח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים גרעינים ומעבדים מעט עד שהם נטמעים בפירורים. מעבירים לתבנית.

אופים 20 דקות עד להזהבה. מצננים.

סמוך להגשה, קולפים את התפוחים, מנקים מהליבה וחותכים לקוביות בגודל 1/2 1 ס"מ. מערבבים בקערה תפוחים ומיץ ליים ומסדרים מעל המוס. מפזרים מעל את פירורי השטרוייזל ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ