עוגת תפוחים וקינמון עם ציפוי קורנפלקס

מי צריך קראמבל כשיש ציפוי קורנפלקס? וכאן על עוגת תפוחים וקינמון מושקעת. מתכון של מיקי שמו מתוך ספרו החדש "אפייה טובה"

מיקי שמו, שף קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת תפוחים וקינמון עם ציפוי קורנפלקס
מיקי שמו, שף קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
2 תבניות אינגלישקייק באורך 25 ס"מ

תפוח עץ הוא אחד הפירות האהובים עליי לשילוב בעוגות. כאן השריתי קוביות תפוחים במיץ תפוזים ופיזרתי בתוך בלילה מבושמת קינמון. ציפוי הקורנפלקס הוא פטנט שכדאי לאמץ. הקורנפלקס נשארים קראנצ'ים גם בתום האפייה ואינם שוקעים בתוך הבלילה. בחרתי בקורנפלקס לא ממותק כיוון שהעוגה מתוקה דיה.

טיפ: מכיוון שהתפוחים מעורבבים בתערובת ועלולים לשקוע לתחתית ולהידבק, אני מעדיף לרפד את התבנית. אם משתשמים בתבנית חד פעמית מקרטון עם ציפוי מונע הידבקות אפשר להסתפק בשימון קל.

רכיבים

לעוגה:

  • 2 תפוחים מזן גרני סמית  קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ

  • 60 מ"ל (1/4 כוס) מיץ תפוחים

  • 250 גרם (1/4 1  כוסות) סוכר דמררה

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר  

  • 150 מ"ל (3/4 כוס) שמן קנולה

  • 100 גרם (2/3 כוס פחות 1 כף) רסק תפוחים ללא תוספת סוכר

  • 140 גרם (1 כוס) קמח לבן מנופה

  • 70 גרם (1/2 כוס) קמח מלא

  • 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה

  • 1/2 כפית קינמון טחון

  • 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה

לקישוט:

  • 50 גרם (1 כוס) קורנפלקס לא ממותק

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

שמים בקערה תפוחים, מיץ תפוזים וכף מהסוכר ומשרים כשעה במקרר מסננים ושומרים את המיץ ואת התפוחים בנפרד.

מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון את יתרת הסוכר, תמצית וניל וביצים 3-4 דקות עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים בהדרגה שמן, רסק תפוחים ואת מיץ התפוזים ששמרנו. עוצרים את פעולת המיקסר ומקפלים את שני סוגי הקמחים, קינמון ואבקת אפייה רק עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את קוביות התפוחים לבלילה ומערבבים בעדינות.

יוצקים את הבלילה ךתבניות ומפזרים את הקורנפלקס כך שיכסה את כל שטח העוגה.

אופים כ- 50 דקות עד שהקיסם ננעץ במרכז העוגות יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.

שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.

גיוונים:

במקום לערבב את קוביות התפוחים לתוך הבלילה יוצרים שכבת פרי: יוצקים מחצית מהבלילה לתבניות, מסדרים את התפוחים על הבלילה בשכבה אחידה, יוצקים את שאר הבלילה ואחריה את הקורנפלקס.

מוסיפים לבלילה 50 גרם אגוזי מלך או אגוזי פקאן עם קוביות התפוחים.

אם רוצים לחזק את ניחוח הקינמון מערבבים 1/2 כפית קינמון טחון עם הקורנפלקס לפני שמפזרים אותם על הבלילה.

לגרסה טבעונית: מוותרים על הביצים: מערבבים 16 גרם (2 כפות) זרעי פשתן טחונים עם 70 מ"ל (1/4 כוס פחות 2 כפיות) מים ומשהים לחצי שעה. מערבבים מדי פעם. מוסיפים את הפשתן במקום הביצים ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה. כמו כן, מקטינים את כמות האבקת אפייה ל- 5 גרם (1/2 שקית), מוסיפים 5 גרם (1/2 שקית) סודה לשתייה וכף חומץ (תפקידו של החומץ לתת לעוגה מרקם מעט יותר אוורירי).

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ