במקום עוגת דבש: סטיקי טופי של מסעדת הדסון

הקינוח הבריטי הנושן הפך במסעדת הדסון לעוגת תמרים ותבלינים נפלאה שמקבלת שדרוג עם רוטב טופי, גלידת וניל וקצפת מעל. בארוחה חגיגית הוא יכול להחליף בקלות את עוגת הדבש. הכירו את הקראק פאי הבא

מתן אברהמס, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סטיקי טופי של מסעדת הדסון
מתן אברהמס, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
מנות:
2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 24

ההיכרות הראשונה שלי עם הסטיקי טופי פודינג היתה בביקור כזה או אחר באנגליה. כשף, לא מעט פעמים במהלך נסיעות בעולם, אתה טועם משהו ותוהה אם יש בו משהו שיתאים ל-DNA של המסעדה שלך. במקרה של הסטיקי טופי, כבר בטעימה ראשונה לפני שנים - הרגשתי שמשהו בקינוח הזה לא רק מתאים לי כשף במסעדה, אלא שהוא בכלל לא שייך למטבח הבריטי. התחלתי לחפש ולקרוא קצת אודות המתכונים שלו וגיליתי שהוא אמנם נחשב בריטי, אבל שורשיו נעוצים עמוק עמוק במזרח התיכון, כעוגה שהוכנה לאנשי המנדט באזור והיא למעשה עוגת תמרים, קינמון וציפורן. לא חשודים בריטים מידיים. כמובן שדור השפים הצעיר בבריטניה כבר לקח את הקינוח למקום המושחת והוסיף עליו את רוטב הקרמל, בדיוק ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור, מה שלקח את הסטיקי טופי ומיקם אותו בין המסורתי למושחת - מתוק במידה הנכונה וממכר כך שאי אפשר להסתפק באחד. אין פלא שקוראים לו כבר - הקראק פאי הבא.

כשהתחלנו לעבוד עם המתכון במסעדת הדסון החלטנו לקחת אותו באמת למקום המקומי והמוכר שלנו. בסופו של דבר, אנשים טעמו את העוגה וחזרו ואמרו - זה בדיוק מה שמי שאינו אוהב עוגת דבש צריך לאכול. צריך להודות על האמת, מרבית הדבש שנמכר לנו בצנצנות יפות הוא כלל לא מישראל, אבל התמרים? יש לנו כאן בשפע והמג'הול שאנחנו משתמשים בו הוא ישראלי לגמרי ובטוח יותר מקומי מהדבש, לכן סה אמנם קינוח שנמצא במסעדה כל השנה - אבל אין מתאים ממנו להחליף עוגת דבש.

במסעדה, העוגה נאפית בתבניות קסרול קטנות ואישיות (כמו בתמונה) מברזל יצוק ובתרגום למתכון הביתי אפשר לבחור בתבנית בקוטר 24 או בשתי תבניות אינגליש קייק.

רכיבים

לתערובת תמרים: 

  • 250 גרם תמר מג'הול מגולען

  • 300 מ"ל (כוס ו-4 כפות) מים

  • 1/4 כפית קינמון

  • 1/4 כפית זנגוויל (ג'ינג'ר טחון)

  • 1 מסמר ציפורן

  • 2 גרגירי פלפל אנגלי

  • 1/4 כוכב אניס

  • 1/2 כפית מלח

לעוגה:

  • תערובת תמרים

  • 200 גרם חמאה רכה

  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר חום כהה

  • 4 ביצים בגודל M

  • 275 גרם (2 כוסות פחות כפית) קמח לבן

  • 20 גרם (2 שקיות) אבקת אפייה

  • 15 גרם (שקית וחצי) אבקת סודה לשתייה

לרוטב טופי:

  • 300 גרם (כוס וחצי) סוכר לבן

  • 150 מ"ל (חצי כוס ועוד שתי כפות) מים

  • 200 מ"ל שמנת מתוקה

  • 50 מ"ל (3-4 כפות) חלב

  • כפית מלח

הוראות הכנה

מתחילים עם הכנת התמרים:

מבשלים בסיר בינוני על להבה בינונית את כל המרכיבים עד לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-3 דקות נוספות תוך כדי ערבוב מתמיד. טוחנים בעזרת בלנדר מוט למחית חלקה ומניחים בצד להצטנן. ניתן להכין יום קודם ולשמור במקרר.

הכנת רוטב הטופי: 

מבשלים בסיר קטן סוכר ומים על אש גבוהה, עד שמתקבל קרמל כהה. במקביל, מחממים מעט את השמנת והחלב. כאשר הקרמל מוכן מורידים מהאש ומוזגים בהדרגה ובזהירות רבה את תערובת השמנת לתוך הקרמל. מערבבים היטב עם מטרפה לאחר כל הוספה - זהירות התערובת רותחת ומבעבעת מאוד בשלב הזה!

ממשיכים להוסיף את השמנת ולבסוף את המלח.

מומלץ להכין את הרוטב בזמן שהעוגות בתנור, כך שיהיה חם כאשר העוגות יוצאות. 

הכנת העוגה:

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר למשחה רכה מאוד. מוסיפים בהדרגה את הביצים ומערבבים היטב אחרי כל הוספה. חשוב לעשות זאת בהדרגה על מנת לשמור על מסה הומוגנית.

בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים הנותרים - את הקמח והאבקות. 

כאשר כל הביצים נטמעו בתערובת, מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין את הקמח ואת תערובת התמרים, כשצריך לסיים עם הקמח. מערבבים עד להטמעה.

מעבירים את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק או לתבנית עגולה בקוטר 24, מרופדות בנייר פרגמנט, ואופים בחום של 170 מעלות כ-25 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.

כעת, כשהעוגה עוד רותחת - מחוררים את פני העוגה בעזרת מזלג ויוצקים מעל את רוטב הטופי החם. מומלץ לשמור מעט רוטב להגשה, יחד עם קצפת וגלידת וניל איכותית.

בין מסורת לשחיתות, סטיקי טופי עם גלידת וניל וקצפת של הדסוןצילום: תומר אפלבאום

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ