חם, מתוק ומנחם: פנקייק צימוקים ענק - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חם, מתוק ומנחם: פנקייק צימוקים ענק

קשה לדעת איך לכנות אותו: פנקייק גדול? עוגת-מחבת מהירה עם צימוקים? משהו חם, מתוק ומנחם ליד הקפה?

2 פנקייקס גדולים (6-4 מנות) דרגת קושי: קל
dreamstime

אין לו שם, לתופין השחום והמתקתק. הוא נראה כמין פנקייק גדול מלא מנגו, צימוקים וניחוח, מחולק לשמונה משולשים ומאובק באבקת סוכר. מביאים שניים כאלה לשולחן, כל אחד בתיבול שונה במקצת, ממצרכים שיש בבית ובהכנה מזערית ממש. מה עוד אפשר לרצות?

מטגנים את כל זאת במעט שמן שהושלכה לתוכו פיסה זעירה של חמאה לטעם, ומגוונים (קראו הצעות במתכון) - רק אם רוצים - בניחוחות.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

5 ביצים 1 כוס חלב פושר או "חלב על הבוקר" להעשרת הטעם

2/3 כוסות קמח רגיל

1 כפית שמרים יבשים

1/2 כפית מלח או לפי הטעם

2 כפות סוכר

אופציה: 1/2 כוס בשר מנגו מתוק, בשל ורך

1/4 כוס צימוקים

4 כפות ברנדי או רום או ליקר תפוזים - או מיץ תפוזים

קורט זנגביל טחון - לא חובה

קורט אגוז מוסקט טחון - לא חובה

1 כפית תמצית וניל

לטיגון:

2 כפות שמן + 1 כפית חמאה (X2)

לזרייה:

אבקת סוכר

הוראות הכנה

1. יוצקים את הברנדי והסוכר על הצימוקים, בתוך קערה חסינת חום, ומחממים במיקרוגל דקה ועשר שניות. משאירים לשרות כמה דקות.

2. בינתיים שמים במעבד מזון או בבלנדר את הסוכר, השמרים והחלב, ומערבבים. מניחים לכמה דקות. מוסיפים את כל החומרים חוץ מהצימוקים ומערבלים לבלילה. מוסיפים גם את הצימוקים עם הברנדי. טועמים את הבלילה וממתיקים מעט, אם צריך, לפי הטעם - בסוכר, בסוכר חום או בדבש.

3. יוצקים את השמן והחמאה למחבת טובה ורחבה, בוחשים שוב את הבלילה (לקמח יש נטייה לשקוע) וכשהחמאה נמסה בשמן והמחבת חמה, יוצקים מהבלילה למחבת, משטחים בכף רחבה ומבשלים עד שהצד התחתון זהוב-שחום. הופכים בעזרת מרית רחבה. יש לשטח את הפנקייק לעובי חביתייה עבה.

4. חוזרים על התהליך עם עוד מעט שמן וקמצוץ חמאה והמחצית השנייה של הבלילה. אפשר להוסיף לה תמצית שקדים וקליפת תפוז מגוררת, למשל, או לגוון בפירות יבשים: משמשים מיובשים חתוכים דק, פקאנים שבורים, מה שרוצים.

5. חותכים כל חביתייה כזאת לשמיניות, ומאבקים באבקת סוכר (דרך מסננת!). מביאים לשולחן ליד קנקן חלב ואביזרי הקפה. כולם ייהנו.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות