פודינג לחם: מאפה מתוק ומושחת משאריות חלה ושוקולד - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פודינג לחם: מאפה מתוק ומושחת משאריות חלה ושוקולד

רעיון שמצטיין בניחוח ארל גריי, בטעם ובקלוריות, ועובד מן הספר "My Sweet Years" של גרג אייניר, אמריקאי עם שורשים בריטיים, מה שמסביר את המאפה: הבריטים הרי הביאו לעולם את פשטידות הלחם

10 מנות דרגת קושי: קל
פודינג לחם
רותם מימון
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

10 פרוסות חלה, קלויות בטוסטר (ככל שהחלה משובחת יותר, התוצאה תהיה טובה יותר)

1 כוס חלב

1.5 כוסות שמנת מתוקה 17%

1 שקית תה ארל גריי

150 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות

2 ביצים

3 חלמונים

1/4 כוס סוכר

3 כפות ברנדי או קוניאק או ויסקי

קורט מלח

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

להגשה: מעט ליקר תפוזים או לימונצ'לו או ברנדי. לא חובה

הוראות הכנה

משמנים תבנית אפייה עגולה (קוטר 24 או 26) או מלבנית, אפשר מפיירקס או מקרמיקה. המאפה אינו סובל הולכת חום טובה מדי.

מחממים את החלב והשמנת עם שקית התה, ושולפים אותה מן הנוזלים כעבור כ-3 דקות. כשהחלב והשמנת רותחים, יוצקים אותם מיד על השוקולד.

טורפים את הביצים והסוכר במיקסר או במעבד מזון, ובתוך כך מוסיפים את תערובת השוקולד בקילוח דק. ממשיכים לטרוף, ומוסיפים את הברנדי, המלח וקליפת התפוז המגוררת.

משטחים בתבנית את הטוסטים, ומפוררים אותם ברשלנות תוך כדי כך, יוצקים עליהם את התערובת, מערבבים ומניחים לעמוד שעה, או אפילו לילה תמים.

מחממים תנור ל-190 מעלות צלזיוס ואופים שעה ו-10 דקות.

מגישים פושר, עם זילוף ברנדי או לימונצ'לו או ליקר תפוזים, או עם סתם אבקת סוכר. סוכר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות