עוגת שמרים שושני נוטלה - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת שמרים שושני נוטלה

מתכון נבחר לעוגת שמרים שושנים עם מילוי נוטלה

שתי תבניות קפיציות בקוטר 24 ס"מ או לתבנית אחת בקוטר 28 ס"מ) דרגת קושי: קל
עוגות שושנים נוטלה
דניאל לילה

הספר "האוסף המתוק" בהוצאת המגזין "על השולחן" הוא חגיגה על זמנית, גם יותר מעשור אחרי יציאתו. אופים מלידה ייטיבו לעשות אם פשוט יישבו לקרוא בו, לפני הכל, את כל הסודות הקטנים, הרעיונות והעצות של מיטב השף-קונדיטורים בישראל, בעריכתה (הראויה והקפדנית) של קארין גורן. כולם מיוצגים כאן: הנס ברטלה, עמית דהאן, ירון קסטנבוים וכמובן ארז קומורובסקי. החוששים מאפייה ירוצו ישר אל פרק מתכוני הבסיס שבסוף הספר, וימצאו שם כללי זהב להכנת בצק פריך וטורט וקרמים בסיסיים.

המתכון שלפניכם מנצל את הצעתה של דליה זרחיה (ציירת ואופה) למלא עוגת שושנים בקרם "נוטלה" מוכן. בספר יש גם הצעה לקרם פטיסייר, אבל אנו נלך על האופציה הפשוטה יותר. החומרים מתאימים להכנת שתי עוגות בעת ובעונה אחת (או אחת, תלוי בגודל התבנית). אחת מהן אפשר פשוט להקפיא.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

חומרים לבצק:

35 גרם שמרים טריים

1/4 כוס מים פושרים

4 ביצים

2.5 כפות (20 גרם) סוכר

5 כוסות (700 גרם) קמח

2/3 כפית מלח

350 גרם חמאה רכה

חומרים למלית:

250 גרם ממרח "נוטלה"

1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך או לוז קצוצים

 

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

1. מערבבים בקערה שמרים ומים, ומניחים לתערובת לתסוס.

2. במיקסר עם וו לישה מערבלים ביצים וסוכר, ומוסיפים את תערובת השמרים.

3. מעבירים למהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה קמח ומלח. מערבלים עד לקבלת בצק חלק.

4. מוסיפים חמאה וממשיכים ללוש עד שהיא נטמעת בבצק לחלוטין.

5. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומקררים לילה שלם במקרר.

הכנת המלית:

1. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק לריבוע של 50x50 ס"מ ובעובי חצי ס"מ (אם אופים עוגה אחת בתבנית גדולה, אין צורך לחלק).

2. מורחים על הבצק חצי מכמות ממרח ה"נוטלה", ומפזרים למעלה חצי מכמות האגוזים. מגלגלים לרולדה מהקצה הקרוב לרחוק.

3. בסכין חדה, ובתנועת חיתוך אחת, פורסים את הרולדה לשבע חתיכות שוות. את הראשונה מעמידים במרכז של תבנית מרופדת בנייר אפייה (עם החתך כלפי מעלה) ואת השאר מסדרים סביבה. משאירים רווחים בין היחידות. מכינים באותה צורה את העוגה השנייה.

4. מניחים בצד ומחכים עד שמרכיבי העוגות תופחים ונוגעים זה בזה.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות.

6. אופים כשעה, או עד שפני העוגה משחימים. מצננים.

7. מאחסנים בכלי אטום במקרר, אך מגישים בטמפרטורת החדר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות