כדורי שוקולד למתקדמים

ככל שהשוקולד משובח יותר - כך גם התוצאה. את כדורי השוקולד מצפים בשלושה ציפויים שונים ומקבלים כדורי שוקולד כמו שמעולם לא טעמתם

מאת נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מאת נירה רוסו
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
כדורי שוקולד למתקדמיםצילום: דרימזטיים

רכיבים

  • 2/3 כוס שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס אבקת קקאו
  • 1/2 כוס פיסטוקים קלופים, קצוצים גס
  • 1 כפית ליקר תפוזים (לא חובה)

הוראות הכנה

1. שמים את הסוכר בבלנדר או במעבד מזון וטוחנים.

2. שמים את השמנת בסיר ומרתיחים. מסירים מהאש ומניחים בצד 15 דקות.

3. מצפים תבנית בנייר שעווה. מכינים תבנית נוספת, ללא ציפוי נייר.

4. מחזירים את השמנת לרתיחה. שמים את קוביות השוקולד בקערה ויוצקים עליהן את השמנת הרותחת. בוחשים עד שהשוקולד נמס, ומוסיפים את הליקר, אם רוצים.

5. יוצקים את התערובת לתבנית ללא ציפוי נייר ומשטחים אותה במרית. מעבירים לתא ההקפאה ל-15 דקות כדי שהשוקולד יתקשה מהר.

6. קורצים בכף מן השוקולד, ומגלגלים לכדורים בקוטר 2 ס"מ. מניחים את הכדורים על התבנית המצופה נייר שעווה. מצננים כחצי שעה.

7. שמים בקעריות נפרדות את הסוכר, הקקאו והפיסטוקים הקצוצים, ומגלגלים כל כדור באחד מהם, לפי בחירה. אפשר גם לערבב ולגלגל את הכדורים ביותר מציפוי אחד.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ