עוגיות "למבוגרים" עם פקאן, פיסטוק, שוקולד מריר ומלח מעושן

עוגיות שוקולד צ'יפס נחשבות בדרך כלל לעוגיות "לילדים", אבל בשינוי קל של המרכיבים ניתן להפוך אותן לעוגיות מעניינות ולא מתוקות מדי. מתכון של השף קונדיטורית מאיה כהן מקפה ליזלוטה

מאיה כהן, שף קונדיטורית אורחת
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עוגיות "למבוגרים" עם פקאן, פיסטוק, שוקולד מריר ומלח מעושן
עוגיות "למבוגרים" עם פקאן, פיסטוק, שוקולד מריר ומלח מעושןצילום: מגד גוזני
מאיה כהן, שף קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

אנחנו השתמשנו במלח מאלדון מעושן לפיזור מעל העוגיות. ניתן להשתמש בכל סוג של מלח ים שאתם אוהבים, רק אל תוותרו עליו. לשוקולד, במקום שוקולד צ'יפס רגילים, כדאי להשתמש בשוקולד מריר איכותי ולקצוץ אותו גס, כדי שיהיו בעוגיות צ'אנקים גדולים ממנו.

עוגיות "למבוגרים" עם פקאן, פיסטוק, שוקולד מריר ומלח מעושן

רכיבים

לאגוזים הקלויים:

  • 100 גרם פקאן
  • 100 גרם פיסטוק קלוף
  • 1 כף סוכר
  • קורט מלח

לעוגיות:

  • 240 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם (כוס) סוכר לבן
  • 200 גרם סוכר דמררה
  • 1 כפית מחית או תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 1 חלמון
  • 350 גרם (2.5 כוסות) קמח
  • 4 גרם סודה לשתייה
  • 4 גרם מלח
  • 300 גרם שוקולד מריר (רצוי לפחות 60% מוצקי קקאו או יותר)
  • מלח ים מעושן לפיזור מעל העוגיות

הוראות הכנה

להכנת האגוזים:

קוצצים גס פקאן ופיסטוק, שוטפים היטב במים ומסננים. אני אוהבת לשטוף אגוזים לפני הקלייה כדי להסיר מהם פרורי לכלוך ואבק שאולי נדבקו. בנוסף, המים עוזרים למלח והסוכר "להידבק" טוב לאגוזים. מערבבים את האגוזים הלחים עם כף סוכר וקורט מלח ואופים ב-170 מעלות 10 דקות. מצננים.

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה, וניל ושני סוגי סוכר לתערובת אחידה ובהירה. בתהליך מנקים את דפנות המיקסר מספר פעמים עם מרית.

מוסיפים ביצים וחלמון בהדרגה ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים מלח רגיל, סודה לשתייה וקמח ומערבבים רק עד שאחיד.

קוצצים גס את השוקולד. מוסיפים לתערובת  את השוקולד והאגוזים הקלויים ומערבבים רק עד שאחיד.

מצננים את התערובת במקרר כחצי שעה.

יוצרים כדורים בעזרת כף גלידה ומסדרים על מגש עם נייר אפייה. אחרי כל כדור טובלים את הכף במים כדי שהכדורים ישתחררו ממנה בקלות.

מפזרים מלח ים מעושן מעל כל כדור. מצננים כשעה במקרר או בפריזר עד להתייצבות העוגיות.

אופים ב-170 מעלות כ-15 דקות. זמן האפייה תלוי בגודל העוגיות ובתנור. מוציאים מהתנור כשהעוגיות מזהיבות בקצוות ועדיין רכות במרכז.

תגובות