עוגה מגבינת הטבורוג הרוסית

את גבינת הטבורוג הרוסית למדו בני כל התפוצות להוקיר ולכבד. במיוחד נזכרים בה ערב שבועות, מכיוון שמרקמה צפוף, היא מומתקת קלות ולעתים מבושמת בווניל ובצימוקים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית בקוטר 26 ס"מ
עוגת גבינת טבורוג
עוגת גבינת טבורוג

רכיבים

  • 800 גרם גבינת טבורוג או טבורוג דובדבן
  • 6 ביצים מופרדות, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כפות סולת
  • קצת קליפת לימון מגוררת
  • 3 כפות ליקר תפוזים או אמארטו
  • 2 גביעי שמנת חמוצה (אופציה)

הוראות הכנה

מקציפים את החלבונים עם קורט מלח, וכשעולה קצף יציב ממשיכים להקציף תוך הוספה הדרגתית של סוכר.

מעבירים את הקצף לקערה אחרת, אך מותירים מעט ממנו בקערת המערבל, או בקערה שבה הוקצפו החלבונים. שמים בקערה את החלמונים, הגבינה וכל יתר החומרים ומערבלים. מוסיפים את הקצף ומקפלים בעדינות או מערבלים במהירות נמוכה.

משמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ (אפשר גם פיירקס), ואופים שעה ב-180 מעלות צלזיוס.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ