מתכון: אצבעות שוקולד פריכות

כשטועמים את אחת מאצבעות השוקולד המתוקות האלה, בהחלט רוצים את כל היד - בצק פריך מגולגל עם מילוי של שוקולד וחתיכות אגוזים קראנצ'יות יוצרים קינוח קל וממכר, ממתכון של מירי ארזי מקונדיטוריית "מתוקה"

מירי ארזי, שף קונדיטורית אורחת
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מירי ארזי, שף קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:כ-60 אצבעות
אצבעות שוקולד של מתוקה

רכיבים

לבצק:

  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9%
  • 2 חלמונים
  • 2 כוסות קמח (280 גרם)

למלית:

  • 100 גרם ממרח שוקולד האהוב עליכם
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים (אפשר גם בלי)

לקישוט:

  • 1 ביצה טרופה
  • 3 כפות סוכר

הוראות הכנה

מניחים את החמאה בקערת מיקסר מצויד בוו לישה, ומעבדים כדקה. מוסיפים לקערה את הגבינה ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה. מוסיפים את החלמונים, אחד אחד, תוך כדי ערבול, ולבסוף מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך. 

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. עוטפים כל חלק בניילון נצמד, מעצבים לגוש בצורת מלבן שטוח. מניחים ללילה במקרר. 

למחרת, מחממים תנור ל-170 מעלות.

ממלאים שק זילוף בממרח שוקולד וחותכים את הקצה, ליצירת חור קטן. 

מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל אחד מחלקי הבצק למלבן דק מאוד, כמעט שקוף. מזלפים פס מהממרח בקצה הבצק בקצה שקרוב אלינו. מפזרים אגוזים על פס הממרח ומגלגלים סיבוב אחד ועוד קצת. 

חותכים לאורך את האצבע הארוכה שנוצרה, ומנתקים אותה משאר הבצק המרודד. חותכים אותה לפיסות באורך 8 ס"מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהתפר כלפי מטה כדי שהאצבעות לא יפתחו במהלך האפייה. 

מברישים את האצבעות בביצה טרופה, זורים מעט סוכר ואופים כ-15 דקות או עד שמזהיב. 

תגובות