מתכון: שבלולי גבינה ולימון מתוקים

זיגוג גבינתי חמוץ-מתוק הופך בצק פשוט לפינוק שקשה לעמוד בפניו, באמצע הדרך בין עוגייה לעוגה

דורעם גונט
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דורעם גונט
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:25-30 שבלולים
שבלולי גבינה ולימון מתוקים

רכיבים

לבצק:

  • 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 350 גרם קמח תופח
  • 250 גרם גבינה לבנה 9% שומן
  • 1/2 כוס סוכר
  • קליפה מגוררת מלימון אחד

לתערובת הגבינה:

  • 200 גרם גבינת שמנת 30% שומן
  • 6 כפות סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון
  • קליפה מגוררת מלימון אחד

הוראות הכנה

מכינים את הבצק:

במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים לפירורים את החמאה והקמח. מוסיפים את הגבינה הלבנה, הסוכר וקליפת הלימון המגוררת ומעבדים קצרות. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לחצי שעה.

בינתיים מערבבים בקערית את החומרים לזיגוג:

גבינת השמנת, הסוכר, מיץ הלימון והקליפה המגוררת.

מוציאים את הבצק מהמקרר וחוצים אותו לשניים. על משטח עבודה מקומח בנדיבות מרדדים את הבצק למלבן מאורך בגודל 20X30 ס"מ בערך (אין צורך לדייק).

מורחים את הבצק בשכבה דקה מאוד של תערובת גבינת השמנת והלימון (ואת היתרה שומרים בצד לזיגוג), ואז מגלגלים אותו לרולדה הדוקה ומוארכת. בסכין חדה חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ. מסדרים את הפרוסות במרווח על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על התהליך עם מחצית הבצק השנייה.

אופים את פרוסות הרולדה בחום של 190 מעלות, עד שהן מזהיבות (20-25 דקות). מוציאים את התבנית מהתנור, ובעוד השבלולים חמים יוצקים עליהם את יתרת תערובת גבינת השמנת והלימון. רצוי מאוד לאכול ביום ההכנה.

תגובות