עוגת נוטלה קלה להכנה ומושחתת מאוד
עם שאריות ממרח שוקולד, חופן שוקולד צ'יפס (או שוקולד מריר קצוץ) וקצת קפה תוכלו להכין עוגת נוטלה נימוחה וטעימה שתזכיר לכם את איטליה

אחד הדברים שחסרים לי במיוחד מהתרבות היומיומית באיטליה הוא הבילוי בבתי הקפה השכונתיים; לגימת קפוצ'ינו לצד עוגה נימוחה או מאפה הקורנטו הריחני. עם שאריות ממרח שוקולד, חופן שוקולד צ'יפס (או שוקולד מריר קצוץ) וקצת קפה תוכלו להשיג תוצאה נהדרת בדמותה של עוגה נימוחה וטעימה שתזכיר לכם את איטליה.
___
מיכל מילרד היא שף קונדיטורית ישראלית המתגוררת ברומא ומדריכה סדנאות בישול וטיולים באיטליה
רכיבים
- 250 גרם (1 3/4 כוסות) קמח
- 200 גרם (כוס) סוכר
- 150 גרם ממרח שוקולד (למשל, נוטלה או שוקולד השחר או כמה סוגים יחד)
- 100 גרם (חצי כוס) שמן קנולה
- 100 גרם שוקולד צ’יפס (או שוקולד מריר קצוץ)
- 25 גרם (כ-3 כפות) אבקת קקאו
- 10 גרם קפה מגורען
- 5 ביצים
- 10 גרם (שקית) אבקת אפייה
- קורט מלח
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות
במיקסר, מקציפים ביצים וסוכר.
בקערה יבשה, מערבבים את ממרחי השוקולד עם שמן הקנולה.
בקערה נוספת, מערבבים את הקמח, הקקאו, הקפה ואבקת האפייה.
חוזרים למיקסר. אחרי קבלת קצף תפוח ובהיר מוסיפים את תערובת השוקולד והשמן ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את תערובת האבקות היבשות ומערבבים עד לאיחוד.
מוסיפים את השוקולד צ’יפס או השוקולד המריר הקצוץ ומערבבים שוב.
מעבירים את התערובת שנוצרה לתבנית אינגליש קייק ואופים בחום של 180 מעלות כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
מיכל מילרד
מיכל מילרד היא שף קונדיטורית ישראלית המתגוררת ברומא ומדריכה סדנאות בישול וטיולים באיטליה