עוגיות חמאה ממכרות שיגרמו לכם לריב על הפירור האחרון

מתכון לעוגיות חמאה מטריפות של מאיה כהן מקפה ליזלוטה, שלא רק יוציאו אתכם מדעתכם מרוב עונג, אלא גם קורצות למטעמיה של כוהנת העוגיות הגדולה מרתה סטיוארט

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עוגיות חמאה
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים(12)
דרגת קושי:
קל

מכירים את הסנדלר שהולך יחף? כזו אני. נדמה לי שהעוגיות שאני מכינה בקפה הכי טעימות, אבל דווקא בני המשפחה שלי מעדיפים דברים אחרים. אצלנו במשפחה פינוק אמיתי זה לקבל עוגיות חמאה שמכינה טלי, אחותי הקטנה. בכל פעם שהיא מכינה אותן אנחנו רבים עליהן עד הפירור האחרון. העוגיות שלה מבוססות על מתכון של מרתה סטיוארט והן באמת הכי טעימות בעולם. הבעיה היא שהן דורשות רידוד, קירור וקריצה, ופחות מתאימות כשמחפשים מתכון לתקתק או להכין בכמות גדולה.

עוגיות חמאהצילום: מגד גוזני

אחרי כמה שנים של מרדף אחרי פירורי העוגיות של אחותי, החלטתי להכין להן גרסה משלי שתהיה יותר מהירה להכנה, אמנם פחות אלגנטית אבל לא פחות טעימה. המתכון הזה מייצר כמות די גדולה של עוגיות, ואני אף פעם לא אופה את כולן בבת אחת. אני מחזיקה גלילים קפואים במקפיא ואופה כמות קטנה בכל פעם. זהירות זה ממכר.

רכיבים

הוראות הכנה

במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים חמאה, סוכר לבן, סוכר דמררה ווניל לקרם חלק, כ-3 דקות. במהלך העיבוד מנקים את התערובת מדפנות הקערה מספר פעמים בעזרת לקקן.

מוסיפים את הביצים בהדרגה, תוך כדי עיבוד. ממשיכים לנקות את התערובת מדפנות הקערה בכדי לוודא שכל המרכיבים מתאחדים.

מנפים יחד קמח, אבקת אפייה ומלח.

מוסיפים את הקמח לקערת המיקסר ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.

מעבירים את הבלילה למקרר לשעה או עד שהבלילה יציבה מספיק בכדי ליצור גלילים.

כשהבלילה יציבה, מחלקים אותה ל-4 חלקים שווים פחות או יותר. מגלגלים כל חלק לגליל הדוק ועוטפים בניילון נצמד. קוטר הגליל יקבע את גודל העוגיות. לעוגיות קטנות – הגליל צריך להיות צר יחסית. לעוגיות גדולות יותר, גליל עבה.

מקפיאים את הגלילים לפחות שעתיים או עד שרוצים לאפות את העוגיות.

כשהגלילים קפואים, מוציאים את הכמות שרוצים לאפות מן המקפיא. פורסים כל גליל לפרוסות דקות ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה. מפזרים מעט סוכר דמררה מעל כל עוגייה.

אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, כ-17 דקות, עד שהעוגיות זהובות.

עוגיות חמאה של מאיה כהןצילום: מגד גוזני

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ