מאפינס אוכמניות מופלאים - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מאפינס אוכמניות מופלאים

במיין אוכלים אותם לארוחת בוקר, בארץ זה יכול להיות קינוח נהדר - מאפינס אוכמניות

12 מאפינס דרגת קושי: קל
מאפינס אוכמניות
דרימסטיים

בבואכם למיין בקיץ, התעקשו לטעום (ואז לחסל) אוכמניות בר מקומיות, הידועות, אכן, בשם Wild Maine Blueberry. יש אוכמניות רגילות ויש אוכמניות של מיין. ויש הבדל. שיחי האוכמניות מסתגלים היטב לקרקע הסלעית ולחורף הקיצוני של מיין. החורף רק מיטיב אתם. שדות האוכמניות במיין ידועים בשם barren והם מניבים פרי מסוים מאוד: אוכמניות קטנות, עזות-טעם ומתוקות. אוכמנאים מקצועיים במיין (ויש כאלה, כולל מומחיות-טעימה וכולל מונחים כמו "ייהי", "בשומת" ו"עפיצות". תאמינו) טוענים שהטעם העז הוא בשל נמיכות השיח (לדעתי המתיקות קשורה לקור החורף): לא יותר מ-40 ס"מ מהקרקע ומאמץ רב כרוך בקטיף.

את האוכמניות הגדולות והנפוצות (North American High Bush) מגדלים בארצות הברית במדינות וושינגטון, אורגון ופלורידה - על שיחים גבוהים, כמשתמע משמן. המאפינס שתאכלו במיין לארוחת בוקר מבושמות באוכמניות הזעירות והמרוכזות. הנה מתכון שעיבדתי מתוך הספר המופלא Muffins של ויליאמס-סונומה.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 4

רכיבים

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

150 גרם סוכר
2 ביצים גדולות
1/4 2 כוסות קמח תופח
1/2 כפית מלח
1 כוס חלב
2 כפיות תמצית וניל
1/2 1 כוסות אוכמניות טריות (או דובדבנים טריים, מגולענים וחתוכים לרבעים ואפשר גם קפוא)

הוראות הכנה

1. מחממים את התנור ל-190 מעלות, ומשמנים בספריי 12 שקעי-מאפין.

2. שמים בקערת מיקסר או מעבד מזון את החמאה, חתוכה לקוביות והסוכר עד לתערובת בהירה וקלילה. מוסיפים את הביצים, אחת אחת, ואת הווניל.

3. מוסיפים את הקמח והמלח לתערובת לסירוגין עם החלב ותמצית הווניל. מפסיקים לערבב ברגע שנוצרת בלילה אחידה.

4. מקפלים פנימה בעדינות את האוכמניות בערבוב ידני, רצוי בעזרת "לקקן" גדול או מרית מתכת, רק עד שיתפזרו בתערובת. נזהרים לא לפצוע את האוכמניות.

5. מחלקים בין שקעי התבנית.

6. אופים 25 דקות, מחדירים קיסם לאחד השקעים לוודא שהוא יוצא נקי. מניחים להצטנן, משחררים מהתבנית.

7. להגיש עם חמאה מלוחה, ומהר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות