מתכון

עוגת גזר עם דבש וצימוקים

מתכון של השף יוסי זוהר שהתוספת המעניינת: גבינת שמנת משדרגת את העוגה למשהו בין עוגת דבש לעוגת גזר עשירה מאוד

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
נירה רוסו
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל
עוגת גזר עם דבש וצימוקים

רכיבים

  • 100 גרם חמאה
  • 150 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • 100 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי (30% שומן)
  • 2 גרם סודה לשתייה
  • 150 גרם קמח תופח
  • 120 גרם דבש
  • 100 גרם גזר מרוסק
  • 30 גרם צימוקים
  • 1/2 כוס מים
  • קורט מלח

הוראות הכנה

1. מקציפים היטב את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם אוורירי וחלק.

2. מוסיפים בהדרגה את הביצים, אחת אחת.

3. כאשר התערובת מוכנה מוסיפים בפעולת קיפול, לסירוגין, את הגבינה, את החומרים היבשים (סודה, קמח ומלח), המים, הדבש, ולבסוף את הגזר והצימוקים.

4. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומקומחת.

5. אופים כ-10 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות, ולאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-170 מעלות וממשיכים באפייה עוד 30-25 דקות. העוגה מוכנה כאשר נועצים בה קיסם והוא יוצא יבש.

תגובות