קראק פאי דבש ושקדים של נטלי לוין

בעלת הבלוג "עוגיו.נט" מביאה לקהל את מנת הסוכר המוגזמת שהוא כה זקוק לה, עם טוויסט מיוחד לראש השנה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
בינוני
תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
קראק פאי דבש ושקדיםצילום: נטלי לוין

רכיבים

  • 75 גרם חמאה רכה

  • 60 גרם סוכר חום כהה

  • ¼ כפית מלח

  • 1 ביצה

  • 50 גרם שיבולת שועל שלמה (או אינסטנט)

  • 25 גרם שקדים טחונים

  • 70 גרם קמח

  • ¼ כפית אבקת אפייה

  • 50 גרם חמאה מומסת

  • 80 גרם סוכר חום כהה

  • 120 גרם דבש

  • ½ כפית מלח

  • 70 גרם חמאה מומסת

  • 80 מ"ל שמנת להקצפה

  • 4 חלמונים

  • 1 כפית תמצית וניל

  • קרם פרש או שמנת חמוצה

הכנת עוגיית שיבולת שועל ושקדים:

מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים נייר אפייה על גבי תבנית.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, סוכר ומלח ומערבלים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת קרמית אחידה.

מגרדים את דפנות הקערה באמצעות מרית ומוסיפים ביצה. מערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת.

מוסיפים שיבולת שועל, שקדים, קמח ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שנוצרים גושי בצק אחידים.

מעבירים את גושי הבצק לתבנית ומשטחים לשכבה דקה יחסית. אין צורך ליצור צורה מסוימת משום שגם ככה לאחר האפייה מפוררים את העוגייה. 

אופים במשך 15-20 דקות או עד שהעוגייה מזהיבה ומתייצבת. 

מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור נוסף של כשעה במקרר להתייצבות.

הכנת הקלתית:

מפוררים את העוגיה לפירורים דקים מאוד. אפשר גם לטחון במעבד מזון אם רוצים מרקם יותר אחיד וחלק.

שמים את הפירורים בקערה ומוסיפים חמאה מומסת. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת במרקם של חול רטוב.

מהדקים את הפירורים לבסיס ולתחתית התבנית ליצירת קלתית. 
שומרים במקפיא עד הכנת המלית.

מלית ואפייה:

בקערה בינונית שמים סוכר חום כהה, דבש, מלח, חמאה מומסת, שמנת, חלמונים ווניל ומערבבים היטב במטרפה. אין צורך להקציף. 
מחממים תנור ל-170 מעלות.

יוצקים את המלית על גבי הקלתית הקרה ואופים את הפאי במשך כ-30 דקות. לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות וממשיכים לאפות עוד 10-12 דקות או עד שהמלית מתייצבת בשוליים אך עדיין מעט רוטטת במרכז והיא בגוון שחום מאוד. 

מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ושומרים במקרר עד ההגשה.
מגישים עם מעט שמנת חמוצה או קרם פרש.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ