מתכון |

מיני קסטות וניל מ-4 מרכיבים של רחלי קרוט

הקינוח הכי ממכר הוא דווקא זה שמצריך רק חמש דקות הכנה. המתכונאית והבלוגרית רחלי קרוט מתגייסת כדי להקל על החום

רחלי קרוט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רחלי קרוט
מיני קסטות וניל מ-4 מצרכיםצילום: רחלי קרוט

רכיבים

לתבנית 20X30:

  • 1 שרוול פתי בר וניל (או שוקולד)

  • 2 שמנת מתוקה 38% (לא 32 כי יש בה תוספת סוכר) – סך הכל 500 מ”ל

  • 1 צנצנת (400 גרם) חלב מרוכז

  • 1 מקל וניל או כפית תמצית וניל איכותית

רוטב שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר

  • 2 כפות שמן קוקוס או כל שמן אחר 

הוראות הכנה

בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים 2 שמנת מתוקה קרה קרה ומקציפים עד לקבלת קצפת רכה. מה זה רכה? כזאת שנתפסת על הוו אבל לא יציבה לגמרי. כמו מעדן דני כזה.

מוסיפים חלב מרוכז ותוכן של מקל וניל (חוצים אותו לחצי ומוציאים את הגרגירים) או תמצית וניל ומקציפים עד שהקצפת יציבה מאוד.

מניחים נייר אפייה בתחתית תבנית 20X30, כדי לאפשר חילוץ נוח יותר, ומניחים פתי בר שטובלים שנייה במים – אבל שנייה כן? חשוב שיהיו צמודים אחד לשני בשכבה אחת ובלי מרווחים. אם צריך חותכים את הפתי בר לגודל הרצוי.

מניחים מעל את הקצפת הממותקת ומיישרים.

מניחים מעל שוב שכבה של פתי בר בצמידות ומהדקים מעט.

סוגרים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ללילה. אחחח כמה סבלנות צריך בשלב הזה.

מוציאים בעזרת סכין שמעבירים מסביב לפתי בר, חותכים לקוביות קטנות ומגישים מיד. אפשר עם רוטב שוקולד מעל או רוטב שוקולד בצד או לטבול כל מיני קסטה בשוקולד ולהחזיר למקפיא להתייצבות. ואפשר גם בלי שוקולד בכלל. איך מכינים רוטב שוקולד דקיק? הסבר למטה בהערות.

שימו לב שהקסטה מתרככת די מהר אז תוציאו מהמקפיא לפני ההגשה. אני פשוט חתכתי הכל לקוביות, החזרתי לקופסה ועכשיו זה מחכה לי במקפיא כבר חתוך. אמאל’ה.

אתם יכולים לצפות גם את כללל הקסטה בשוקולד ולהחזיר למקפיא לכמה דקות או עד להגשה.

רוטב שוקולד:

בקערה בינונית שמים 100 גרם שוקולד מריר ו-2 כפות שמן קוקוס או כל שמן אחר וממיסים במיקרו עד שנוצר רוטב שוקולד חלק.

אפשר להוסיף לקצפת הממותקת שהופכת לגלידה גם שברי עוגיות, שברי מקופלת, ממרחי שוקולד למינהם וכו. ממש כמו כל גלידה בטעמים.

אל תוותרו על הטבילה במים (או חלב) ככה הפתי בר יהיה רך ויהיה קל לחתוך את הקסטה וגם יותר כיף באכילה.

אוהבים פחות מתוק? אפשר לשים גם 3 שמנת מתוקה (750 מ”ל) או להפחית קצת מכמות החלב המרוכז. שימו לב שאם שמים 750 מ”ל תצא לכם הרבה יותר גלידה ואז אפשר פשוט להעביר לקופסה ולאכול אותה ממש כמו גלידת שמנת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ