עוגת גזר עם זיגוג לימון מושלמת ליד הקפה

עוגת גזר מתובלת מנחמת ונעימה, אבל עדיין קלילה וקלה להכנה, עם זיגוג לימון עוקצני היא בדיוק הדבר כשאתם רוצים לטעום קצת סתיו

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת גזר עם זיגוג לימון
דירוג הגולשים
2 כוכבים(6)
דרגת קושי:
קל

העוגה הקלה להכנה הזאת היא נשנוש מושלם לקפה של אחר הצהריים – ואפילו טובה יותר עם הקפה של בוקר היום שלמחרת. היא מעט מתובלת ואין בה כל תוספת פרי, אבל בהחלט אפשר לשדרג ולהעשיר אותה, למי שהיא פשוטה מדי.

כך למשל, ניתן להוסיף לה כחצי כוס של אגוזים קצוצים או פירות יבשים. זיגוג הלימון יכול להכיל מעט גזר מגורר, שאינו מוסיף טעם אבל מעניק לו גוון כתום. אם גירור גזר לזיגוג נראה לכם פעולה טרחנית, ותרו עליה.

זמן הכנה: שעה וחצי, כולל זמן אפייה וקירור

רכיבים

לעוגה:

  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה או שמן זית מתון בטעמו, וכן מעט שמן לשימון התבנית

  • 1 כוס (225 גרם) סוכר חום בהיר דחוס

  • 2 ביצים גדולות

  • 1 כפית קינמון טחון

  • 1/2 כפית הל טחון

  • 1/2 כפית מלח 

  • 1 3/4 כוסות (225 גרם) קמח

  • 2 כפיות אבקת אפייה

  • 1/2 כפית סודה לשתייה

  • 3 גזרים בינוניים קלופים ומגוררים

לזיגוג:

  • 1 לימון

  • 1 כוס (100 גרם) אבקת סוכר

  • 1 כף גזר מגורר דק (אופציונלי)

הוראות הכנה

הכנת העוגה:

מחממים תנור ל-180 מעלות ושמים במרכזו רשת. משמנים תבנית אינגליש קייק בגודל 22.5X12.5 ס"מ ומניחים בה נייר אפייה, ששוליו בולטים. משמנים גם את הנייר.

מקציפים את הביצים והסוכר החום בקערה גדולה, באופן נמרץ כשתי דקות, עד שמתקבלת עיסה לבנה. מוסיפים שמן, קינמון, הל ומלח. מקציפים עד שהבלילה מעורבבת היטב וחלקה.

מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים עד שכל החומרים מתמזגים יחד לבלילה חלקה. מקפלים את הגזר המגורר לבלילה, במרית או בכף. הבלילה תהיה דחוסה מאוד.

יוצקים את הבלילה לתבנית ומחליקים מלמעלה. מכים את התבנית בעדינות בשיש כמה פעמים, כדי לשחרר את כל בועות האוויר שעשויות להיות בתוכה.

אופים את העוגה 60-50 דקות, עד שהיא תפוחה וזהובה וקיסם המוחדר למרכזה נשאר נקי. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים להצטנן, כעשר דקות. אחרי עשר דקות מוציאים את העוגה מהתבנית – בעזרת שולי נייר האפייה – ומניחים על משטח נקי עד שתצטנן לגמרי.

כשהעוגה תתקרר לחלוטין מכינים את הציפוי:

מקלפים רצועה דקה של קליפת הלימון ומניחים בקערה. סוחטים את הלימון ושמים את המיץ בצד. מוסיפים אבקת סוכר וגזר מגורר דק (אם משתמשים בו) לקערה עם קליפת הלימון. מוסיפים ארבע כפות מיץ לימון. טורפים נמרצות, עד שתיווצר בלילה חלקה. מוסיפים מיץ לימון לפי הצורך, עד שיתקבל זיגוג סמיך, שעדיין אפשר לצקת על העוגה. יוצקים את הזיגוג על העוגה הקרה וחכו כמה דקות לפני פריסת העוגה.

העוגה נשמרת שלושה-ארבעה ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ