שבלולי גבינה ודובדבנים

מאפי שמרים גבינה שמנמנים שיחזירו לכם בטעמים מופלאים על כל שנייה של השקעה

מירי ארזי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שבלולי גבינה ודובדבנים.
מירי ארזי
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
שעתיים+לילה

בעונת הדובדבנים אפשר להשתמש בטריים, מחוץ לעונה אפשר להחליף אותם במשומרים, או בתותים או בפרי יער אחר.

רכיבים

  • 1 קילו קמח

  • 130 גרם (3/4 כוס פחות 2 כפות) סוכר

  • 25 גרם (1/2 קוביה או שקית) שמרים טריים

  • 10 ביצים

  • 120 מ”ל (1/2 כוס) חלב

  • 20 גרם (1 כף שטוחה) מלח

  • 500 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

למלית:

  • 500 גרם גבינה כחושה לאפייה

  • 250 גרם גבינה לבנה 9%

  • 60 גרם (1 שקית פחות כף וחצי) אינסטנט פודינג וניל

  • 60 גרם (1/2 כוס) קורנפלור

  • 3 חלמונים

  • 200 גרם (1 כוס) סוכר

  • 2 כוסות דובדבנים חמוצים ללא חרצנים (אפשר גם משומרים)

להברשה:

  • ביצה טרופה

הוראות הכנה

מערבלים קמח, סוכר, שמרים, ביצים וחלב בקערת מיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים מלח ומערבלים כחצי דקה.

מוסיפים בהדרגה חמאה ומערבלים עד שהיא נטמעת בבצק. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד ונעים למגע, הנפרד בקלות יחסית מהדפנות.

שמים את כדור הבצק בקערה מקומחת ומקמחים מעט מעל. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים לילה במקרר.

מכינים את המלית: מערבלים גבינה כחושה בקערת מיקסר עם וו גיטרה לקבלת גושי גבינה. מוסיפים את שאר החומרים מלבד דובדבנים ומערבלים מעט עד שמתקבלת תערובת סמיכה.

ממלאים, מעצבים ואופים: מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-4 כדורים. מרדדים כל כדור לריבוע בעובי 1/2 ס”מ. מורחים 100 גרם (כ-1/8 מהכמות) מלית גבינה על כל ריבוע ומפזרים מעל 1/2 כוס דובדבנים חמוצים.

מזלפים 100 גרם נוספים ממלית הגבינה לאורכו של צד אחד בכל ריבוע בצק ומגלגלים את הבצק מהצד שבו הוזלפה הגבינה לגליל ארוך. פורסים שבלולים בעובי 2 ס”מ.

מסדרים את שבלולי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לחצי שעה התפחה.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מורחים את פני השבלולים בביצה ואופים כ-25 דקות או עד לקבלת צבע זהוב.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ