עוגת שכבות שוקולד

הקונדיטורית נטע דביר מציעה מתכון מושקע לעוגת שכבות של שוקולד, יום הולדת או לארוחה חגיגית

נטע דביר, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת טראפל של קונדיטורית נטע דביר.
נטע דביר, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
שעתיים

כלים: תבנית קפיצית של 26 ס"מ.

רכיבים

לשכבת הבסיס:

  • 130 גרם שוקולד 70% קצוץ

  • 120 גרם חמאה מומסת

  • 1 כוס (40 גרם) אבקת סוכר

  • קורט מלח

  • 6 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים

  • 3/4 כוס ועוד 2 כפות (180 גרם) סוכר

  • 3/4 כוס ועוד 2 כפות (130 גרם) קמח מנופה

  • 3-4 כפות ליקר קפה

לשכבת שוקולד שחורה:

  • 100 גרם שוקולד 70% קצוץ

  • 2 כוסות שמנת מתוקה

לשכבת שוקולד לבנה:

  • 100 גרם שוקולד לבן בטעם וניל, קצוץ

  • ¼1 כוסות שמנת מתוקה

הוראות הכנה

הכנת שכבת הבסיס:

מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.

ממסים את השוקולד בסיר כפול (בן מרי) על מנת שלא יישרף.

מערבבים היטב את החמאה, המלח והסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים לתערובת את החלמונים אחד-אחד, ומערבבים אחרי הוספת כל חלמון. מוסיפים לתערובת את השוקולד המומס.

בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים, בהדרגה מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד שהתערובת קשה.

בעדינות מקפלים לתערובת השוקולד בכל פעם שליש מקציפת החלבונים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח המנופה ומערבבים בעדינות.

אופים במשך 30-40 דקות. אחרי 30 דקות בודקים אם השכבה מוכנה באמצעות נעיצת קיסם. אם הוא יוצא יבש, השכבה מוכנה, אם הוא לח ממשיכים לאפות עוד כמה דקות. מניחים להתקרר מעט, ומטפטפים מעל העוגה ליקר קפה.

הכנת השכבה השחורה:

ממסים ½ מהשוקולד השחור הקצוץ על אש קטנה. מקררים מעט.

מקציפים את השמנת עד למרקם סמיך אך לא קשה מדי. מקפלים את השמנת לתוך השוקולד המומס. מורחים את תערובת השמנת והשוקולד המומס על בסיס העוגה. מנערים את העוגה קלות על מנת לבדוק שאין בועות אוויר, ומניחים במקרר.

הכנת השכבה הלבנה:

מכינים באותו אופן כמו את השכבה השחורה. מורחים מעל השכבה השחורה ומאחסנים במקרר עד להגשה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ