קרוסטטה דלעת

דלעת רכה וקטיפתית משופעת ריחות של פרי ותבלינים ועטופה בבצק פריך במיוחד - נחמה חורפית במינימום אשמה

רומי נדלר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קרוסטטה דלעת של רומי נדלר.
רומי נדלר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה ו-10 דקות

העוגה הזאת מאוד נפוצה בעמק הפו שבאיטליה. מלית הדלעת הרכה והקרמית ספוגה בניחוח תבלינים ומתובלת במעט סוכר. אל תהססו להוסיף מעט מלח לבצק הפריך - הוא לא יפגום במתיקות אלא רק ידגיש ויעצים אותה.

תבנית בקוטר 24 ס"מ

רכיבים

לבצק הפריך:

  • 250 גרם (2 כוסות פחות 3 כפות) קמח

  • 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות + עוד קצת לשימון התבנית

  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר

  • 2 חלמונים

  • 1 שקית סוכר וניל

  • 1 כפית מלח

  • קליפת לימון מגוררת מלימון אחד

למלית:

  • 600 גרם דלעת חתוכה לקוביות של 2 ס"מ

  • 1 ביצה

  • 100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) שמנת מתוקה

  • 60 מ"ל (1/4 כוס) יין מרסלה

  • 50 גרם (1/2 3 כפות) סוכר חום

  • 3/4 כפית אגוז מוסקט טחון

  • 3/4 כפית קינמון

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

מערבלים קמח עם חמאה במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה 3-4 דקות עד קבלת תערובת פירורית.

מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים עוד 2-3 דקות לקבלת בצק אחיד שנתפס על וו הגיטרה.

אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות ועד 24 שעות.

הכנת הדלעת:

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

מניחים קוביות דלעת לרוחב שולי יריעת נייר אפייה ומגלגלים את הנייר כך שיעטוף את הדלעת. מסובבים את הקצוות לקבלת מעין צורת סוכרייה.

אופים 15 דקות ומצננים.

הכנת המלית:

מועכים את הדלעת לפירה. מוסיפים את יתר חומרי המלית וטורפים בעזרת מטרפה לקרם סיבי (מרקם של ממרח חומוס). אם הקרם דליל מדי, מעבירים לסיר ומבשלים על להבה נמוכה תוך ערבוב עם המטרפה כשבע דקות. מצננים.

הרכבת העוגה ואפייה:

משמנים תבנית בחמאה ומפזרים מעט קמח. מקמחים משטח אפייה ומערוך. מרדדים 2/3 מהבצק ליריעה שתכסה את תחתית התבנית והדפנות. אם נוצרים חורים, לא נורא - אפשר יהיה לכסותם בבצק כשהוא בתבנית.

מעבירים את הבצק לתבנית. אם יש חורים מכסים בבצק. מחוררים את פני הבצק בעזרת מזלג.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרדדים את הבצק שנותר ליריעה גדולה מעט מקוטר התבנית וחותכים לרצועות צרות. מורחים את קרם הדלעת על תחתית הבצק שבתבנית ומכסים ברצועות אלכסוניות של הבצק שתי וערב.

אופים כ-40 דקות עד השחמת הדלעת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ