בוואריה חמאה שרופה עם טופי מלוח

החמאה השרופה מוסיפה לבוואריה הקלאסית גוון מקורמל. אם נבהלתם מכמות החמאה - המתכון יעבוד גם עם מחצית מהכמות

סבינה ולדמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סבינה ולדמן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
שעה
בוואריה חמאה שרופה עם טופי מלוח של שפית סבינה ולדמן.צילום: דניאל לילה. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ

רכיבים

לבוואריה:

  • 3/4 כף (7 גרם) אבקת ג'לטין

  • 1/4 כוס פחות כף (40 מ"ל) מים קרים

  • 100 גרם חמאה

  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב

  • 3 חלמונים

  • 1/4 כוס פחות כף (40 גרם) סוכר

  • 1 מכל פחות 3 כפות (200 מ"ל) שמנת מתוקה 42%

לטופי:

  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר

  • 1 מכל פחות 3 כפות (200 מ"ל) שמנת מתוקה 42%

  • 1 כפית מלח ים אטלנטי

הוראות הכנה

הכנת מסת הג'לטין:

מפזרים את הג'לטין על המים הקרים וממתינים עד שנוצר גוש ג'לטין.

ממיסים את החמאה בסיר קטן. מקטינים את האש וממשיכים לבשל את החמאה עד שהיא מזהיבה אך לא נשרפת. מסירים מהאש.

מרתיחים את החלב בקלחת. במקביל מערבבים חלמונים וסוכר בקערה עד שהסוכר נמס.

מוסיפים את החלב החם לחלמונים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מבשלים את קערת התערובת בבן מארי על אש בינונית־נמוכה כשבע דקות (אם יש לכם מדחום לבישול מסירים מהאש כשהתערובת מגיעה ל־84 מעלות) עד שהיא מסמיכה קלות (כשמוזגים את התערובת על גב כף היא עוטפת אותה יפה), מסירים מהבן מארי ומערבבים את התערובת עם ג'לטין עד שהוא נמס.

מוסיפים לתערובת את החמאה המומסת בהדרגה בעזרת בלנדר מוט. מצננים בטמפרטורת החדר לכ־40 מעלות.

מקציפים את השמנת לקצפת רכה ומקפלים לתערובת עד לאיחוד. יוצקים את הבוואריה לכלים אישיים או לתבנית מרופדת בניילון נצמד. מעבירים למקרר.

הכנת הטופי:

מניחים את הסוכר בקלחת קטנה וממסים על אש בינונית תוך כדי נענוע בתנועות מעגליות עד לקבלת קרמל בגוון ענברי.

מחממים במקביל שמנת ומוסיפים לקרמל בהדרגה תוך כדי ערבוב עם מטרפה. ממשיכים לבשל עד לאיחוד והסמכה במידה הרצויה. מוסיפים את המלח ומצננים.

מגישים את הבוואריה לצד רוטב הטופי או יוצקים את הרוטב על הבוואריה עד לכיסוי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ